| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mQuuu Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 28, 2008 11:57 Заглавие: Басов говорител за 36 литра |
|
|
Задравейте, не съм много запознат с тея ватове на говорителите.
Някой може ли да ми помогне, мерси предварително.
Напраивх си кутия 36 с обем 36 литра с басс рефлекс (Субуфер)
но се затруднявам сега какъв да е говорителя
предложете някакъв говорител
CD-то ми е 4х45 W с изход за Субуфер намерих един говорител 10'' таман за кутията ето му и характеристиките
http://www.ljclub.net/speak/bass/Kenwood%20KFC-W112S%20-%20W110S/bass.htm
Rated Wats - 175 W
Max Wats - 300W
Peak Wats - 800W
Можете ли да ми кажете това нещо ще може ли да свири без усилвател и какво може да стане ако е без и ако може да ми предложите нещо което ще свири прилично без да се налага да слагам усилвател. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Сря Май 28, 2008 13:10 Заглавие: |
|
|
За този субвуфер ще ти трябва усилвател защото говорителя е един (и с една намотка) с импеданс 4 ома. При този импеданс CD-то ти няма да може да извади достатъчна мощност. Ако извади 20-30 вата на него ще е добре. А и за да извади басовете и от двата канала ще трябва да правиш гимнастики които са рисковани. Крайните стъпала на CD-то ти вече са в мостово и 'по-мостово' от това не става. Разумните варианти са:
1. два баса с нискоомни намотки
2. един бас с двойна нискоомна намотка
3. един бас с една намотка (какъвто си предвидил) и външен усилвател.
За варианти 1 и 2 баса трябва да пасва към останалите говорители които имаш за да извадиш равна честотна характеристика. Вариант 3 ти позволява известна свобода по отношение на параметрите на използваните говорители както и по-голяма мощност а от там качество и възможност за дълбоки корекции (заради по-високата възможна амплитуда). Ако ще взимаш усилвател препоръчвам ти с четири канала и с вградени активни филтри. Свързване 2+1. Като цяло говорителите трябва да пасват към усилвателя който (устройството което) ще ги захранва. Най-основните параметри са импеданс, мощост, чувствителност, честотна характеристика. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 28, 2008 17:07 Заглавие: |
|
|
Обемите които са ти препоръчали тук са разменени. 25 е за басрефлекс а 36 за затворен обем. Ако ползваш 36 литрова кутия с басрефлекс можеш да свалиш резонансната честота и да паднеш при по ниските честоти. Qms е доста високо и мисля че резонанса при кутия с басрефлекс ще изпъква което значи че доста ще бумти. Ако това не те притеснява давай нататък. Естествено всичко трябва да е съобразено с останалите говорители тъй като предпелагам баса няма да се усилва с отделно волуме. Ако знаеш как да го направиш няма да имаш проблеми. За да не правиш гимнастиките които *joda ти е писал го свържи към единия канал на ампа или направи нов амп който да сумира ниските от двата канала. Аз по принцип избягвам филтри и корекции. _________________ home studio |
|
|
 |
mQuuu Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 29, 2008 0:57 Заглавие: |
|
|
Мерси много и на двамата като цяло ... за сега ми изяснихта как да го направя като хората по книга за да стане нещо оптимално.
Ако можете и да ми кажете за нещо по минимало от сорта какъв говорител с какви Ватове и омове да сложа за да свири задоволително ще съм много благодарен. АКО Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ УСИЛВАТЕЛ
Ако се и намери някой със малко опит да ми каже какъв Говорител да сложа ще съм много доволен, едно линкче към някой говорител ако може.... нещо което е направен и тествано.
Това цялото беше нещо като теоретичен урок и все пак казах че не съм никак запознат с тая облас със ватове омове и говорители най вече. И пак схванах за какво става дума де, но ако може нещо по така не ми трябва супер музика в колата все пак но искам да вади задоволително БУМ, БУМ, БУМ в колата. |
|
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Чет Май 29, 2008 2:13 Заглавие: |
|
|
Всъщност беше доста практичен ако и да не ти се вярва ...
Търси бас за кола с две намотки по 3,2 ома който пасва в кутията и да дрънка там колкото може. Ако няма баси като го свържеш обърни кабелите на едната намотка и пробвай пак. Не тествай със силна музика докато не излезат баси че ако едната намотка е вързана на обратно може да изгори я усилвател я говорител. Без пасивни филтри няма да минеш според мен ама пробвай.
Иначе няма как да ти се обясни ако нямаш познания в тази област. Все пак от някъде трябва да започнем нали? Аудиосистемата не можеш да я разглеждаш по отделно. Високите си вървят със средните и с басите че в случая и със захранващото у-во (усилвател, CD плеър или кавото и да е там) ...
Ако искаш нещо тествано и готово купи си ги комплект от магазина или отиди да ти ги монтират. |
|
|
 |
|