|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2005 20:53 Заглавие: Схема на усилвател Technics SE-A800S |
|
|
| Колеги, трябва ми схемата на този усилвател. Това е един доста сериозен усилвател, изпълнен с два броя SVI3205. Усилвателя си работи, но му е изваден вентилатора и при най-малкото усилване му се задейства защитата и изключва. Сложих му вентилатор от компютър (12V), но пак изключва. Вентилатора е свързан по някакъв много сложен начин - не работи постоянно, а се включва при усилване на потенциометъра, като оборотите му зависят от силата на усилване. Предполагам, че се следи и тока, който черпи вентилатора и ако е по-малък, или по-висок пак се задейства защитата. Ако ми помогнета да намеря схемата на този усилвател, ще се опитам да го "излъжа" да работи и с друг вентилатор. Предварително благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2005 9:03 Заглавие: |
|
|
Tokio,
Stoy40 се бори с друга издънка на Tachnics - Receiver SA-GX180 със същия интеграл. Темата е:"Ресивър Technics крайно стъпало".
Цитирам някои неща оттам:
Gena - "Тук има цена за SVI3205B, явно SVI3205 е спряна от производство:
http://eshop.bg/eshop3/phps/searchmachine.php?comefrom=top&searchtext=SVI3205
- АШ - 90,72лв./1 бр.
- Пулсатор - 83,55лв./1 бр.
Търсих схема на Technics SA-GX180, обаче има само платени.
С SVI3205B са и моделите SU-V660,670; SA-VX700; SU-X902 и SA-R330. Сега ще опитам да намеря нещо за тях и ще напиша, ако открия.
Колкото до Data sheet на IC - отново само платено, че и на сайта на Matsushita Semiconductors няма нищо вече за Consumer electronics IC."
===============================================
Stoy40 - "Дааа купихме нов модул SVI 3205 от "Пулсатор" за 106.5 лева.Слагаме го и проблема е същия.Работи 2 минути на товар 10 ома и стига 100 градуса и се изключва.Абсолютно всички елементи са проверени,кондензаторите са сменени,не се самовъзбужда.Какво става?Ще ми скъса дипломата тази гад.Помощ!!!"
Пак аз - "Аз не съм опитен в ремонтите, но ще се опитам да проверя при мой приятел - управител на сервиз в Пловдив. Той се бореше с едно крайно стъпало PROTON D1200, много по-качествено, скъпо и дискретно от Technics. Даже бях пуснал тук да му търся схемата.
При него имаше проблем от подобен род - горяха крайните транзистори, та чак до филтражния кондензатор на захранването.
Провери си захранването за всеки случай, а аз ще се опитам днес да се свържа с човека и да го питам дали са му докарали схемата от Щатите и дали е отстранил проблема.
Ще ти напиша при положителен резултат веднага!"
И на двете теми! |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2005 9:29 Заглавие: |
|
|
Моя човек каза, че имал такива проблеми с модел SU-V660, който е със същия чип.
Провери ВСИЧКИ транзистори преди SVI3205, цитирам "до 5 реда назад"! Вентилатора се вклучва само при високи мощности и до около 10 минути след включване на усилвателя не играе никаква роля и не се включва. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2005 12:24 Заглавие: |
|
|
| Понеже съм изключително зает от две седмици, ако ми остане време днес след работа, ще потърся схемата в Internet. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2005 12:45 Заглавие: |
|
|
| Не е проблема във вентилатора,нещо друго е.Моя приятел беше увеличил радиатора почти двойно,беше сложил нов вентилатор и пак същата история на 10 (не на 4) ома и на 2/3 уеличен потенциометър за 1-2 минути се опича като печка и с чисто нов модул.Аз нямам транзистори около край ното стъпало,снощи гледах една пътечка отива към променливото напрежение от трафа,преди греца.Направо се изумявам.... |
|
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2005 18:45 Заглавие: |
|
|
| Колеги.Имам схема на модел 619.С това крайно стъпало имам три или четири схеми.Във албум са.Не знам дали ще вършат работа.Мога да ги изпратя само по обикновена поща,защото нямам скенер. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2005 19:16 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Не е проблема във вентилатора,нещо друго е.Моя приятел беше увеличил радиатора почти двойно,беше сложил нов вентилатор и пак същата история на 10 (не на 4) ома и на 2/3 уеличен потенциометър за 1-2 минути се опича като печка и с чисто нов модул.Аз нямам транзистори около край ното стъпало,снощи гледах една пътечка отива към променливото напрежение от трафа,преди греца.Направо се изумявам.... |
Stoy4o, аз нямам проблеми със стъпалата, те не греят. Проблема ми е във вентилатора, защото оригиналния го няма. При усилване на усилвателя, независимо дали е с товар, или без, се подава напрежение за вентилатора, при още малко усилване се задейства защитата на стъпалата, без дори да са затоплили. Предполагам, че по някакъв начин защитата следи тока на вентилатора и се задейства, ако този ток е по-малък или по-голям от номиналния. Трябва ми схемата на свързване на вентилатора, а не на стъпалата. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2005 9:30 Заглавие: |
|
|
| Ще се опитам да сваля,от този при мен схемичката и да ти я изпратя.Тя е на отделна платчица.Май се управлява от амплитудата на звуковия сигнал,защото върти някак си в такт....Ама сега съм го разглобил на парчета. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2005 9:45 Заглавие: |
|
|
Вижте това дали няма да послужи като някакъв ориентир... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2005 11:28 Заглавие: |
|
|
| Аз не мога да го отворя този фаил.... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|