Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с механиката на Panasonic NV-HD635EE
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 27, 2005 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти май не ме разбра.Не става с писма как ще ми напишеш характерното хъркане или ще ми опишеш износванията на някои места,където са ми се случвали през годините как да използвам опита си?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2005 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте отново!

Първо искам да изкажа ОГРОМНАТА си благодарност към Tokio, който се справи безпроблемно с повредите на моя Panasonic NV-HD635EE!
Това беше специалиста, за който писах в предния си пост. Сега видеото ми е като ново и работи наистина перфектно!!! Все едно не са му разказвали играта на първото място!
Искам също още веднъж да благодаря и на Rocktorn и Stoy40, които също ми дадоха ценни съвети. Ще се радвам да помогна и на тях с нещо, ако мога! Не писах толкова време, защото заради виелиците при нас, Speedy ми го доставиха чак в съботе вечерта!

Понеже обещах да разкрия мистерията с “хъркането” ето какво констатира Tokio още от пръв поглед, а аз поръчах от ASWO:
1.Металното лостче, което превключва предавките на зъбното колело на съединителя беше отслабило натиска си от умора на материала предполагам.
- Conversion Lever B; Ref. No: VMB3045 – 2,44лв.
2.Пружинката на същото зъбно колело, намираща се между него и самия съединител. По същата причина:
- Conversion Gear Spring ; Ref.No: VML3177 – 3,17лв.
Останалите проблеми вие знаете по-добре от мен как се отстраняват.

Така, че моята одисея приключи с неочакван вече от мен щастлив край!
Закривам темата, като ви моля да прочетете и останалото до края на този пост!
Ако искате, можем да започнем нова тема за коректността и качеството на сервизното обслужване. Мисля, че ще бъде от голяма полза за всички от този форум – специалисти и клиенти!

Написах цените, за да стане ясно на всички, които четете форума и темата, за какви дреболии става въпрос. А на мен всичко ми излезе около 106лв.!!! В тази сума разбира се са включени и транспортните разноски до Ямбол и обратно и 18,30 за част, която си потроших сам. Т.е. чистата сума на всички ремонти, плюс замяната на счупения детайл от “майстора” в първия сервиз е около 66лв.!!!
За мен като клиент би било коректно последния да си поеме разходите по възстановяването поне на този детайл! Но понеже аз в случая съм пристрастен, моля ви да напишете и вашето мнение по въпроса!

В края на краищата каква по-добра реклама за всички вас, от доволния клиент!
Аз с удоволствие ще си наруша принципа и ще препоръчам на всеки от форумите в нета или на мои познати сервизите на специалисти като Tokio, Rocktorn и Stoy40, защото съм сигурен, че работят качествено и коректно!!! Пък и на всички останали Експерти от форума, които си помагат!
Обаче да му мислят останалите некадърници, като първия споменат от мен сервиз, които на всичкото отгоре са и със супер високо самочувствие!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2005 13:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Радвам се че проблема ти е решен.Идеята за новата тема,в която си изказват мнението клиенти,по принцип не е лоша,но ще се превърне във вечна кавга между недоволни (или вечнонедоволни) клиенти и обидени техници .Може би ще е полезно във вид на рейтинг,ако клиента гласува по някаква бална система,но тогава пък ще е труднозащитено от измама,че такава е душата българска....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2005 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Опасявам се, че си прав за кавгата. По добре май е с точки, но да иска някаква регистрация поне!

Прочети какво написах за дека на Panasonic Mini system и усилвателя. Още не съм успял да открия моя човек.
Върнете се в началото
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Вто Фев 08, 2005 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, писъединявам се към мнението на Стойчо 40 , относно рейтингите!
-Гена, радвам се че проблема ти е решен от колегата Стойчо! дано има повече колеги професионалисти като него!- и повече доволни и щастливи клиенти като тебе!
Very Happy Very Happy Успех На всички колеги и ползотворна и спорна работа!
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 08, 2005 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Rockton,
Проблема беше отстранен от колегата Tokio, не от Stoy40, но и той и ти ми бяхте полезни с мненията си!бяхте
Върнете се в началото
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 16, 2005 7:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,
Някой може ли да ми посочи откъде да си купя или поръчам ремък за моя Panasonic NV-HD635/Z-mecha?
От две седмици търся, в ASWO няма, а от един магазин ми казаха, че и в София специално са търсили и също са изчерпани!

Panasonic Part.No: VDV0372 или VDV0382.
Диаметъра му е 76мм х 2 х2, а в разпънато състояние дължината му е 115мм. Намирам само 74мм и 78 мм.
Благодаря ви предварително!

Колеги,
Оказа се, че в ASWO вече имат на склад VDV0382 - 3.25лв. и ще ми го доставят утре!
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Фев 16, 2005 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Gena написа:
Колеги,
Някой може ли да ми посочи откъде да си купя или поръчам ремък за моя Panasonic NV-HD635/Z-mecha?
От две седмици търся, в ASWO няма, а от един магазин ми казаха, че и в София специално са търсили и също са изчерпани!

Panasonic Part.No: VDV0372 или VDV0382.
Диаметъра му е 76мм х 2 х2, а в разпънато състояние дължината му е 115мм. Намирам само 74мм и 78 мм.
Благодаря ви предварително!

Колеги,
Оказа се, че в ASWO вече имат на склад VDV0382 - 3.25лв. и ще ми го доставят утре!

Gena, ремъка ти е добре, няма смисъл да го сменяш. И за видеото ще бъде по-добре, ако не го отваряш повече без да има основателна причина за това. Споменах ти, че централния мотор има вече малък лъфт и ако му сложиш по-стегнат ремък, това само ще ускори неговото износване.
Върнете се в началото
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявайте, че "изравям" отново моята тема, но VCR ми направи проблем днес и то доста сериозен.
Последно беше на Timer, снощи изгледах направения запис, превъртях лентата в началото на касетата и пак включих Timer.
Днес сутринта исках да извадя касетката, за да сложа друга и изненада! Касетката излезе, а лентата остана в механиката. Прибрах я ръчно (естествено беше сдъвкана) и пак сложих касетката вътре. Натиснах Play, индикатора отчете движение на лентата и след около 2 sec спря. Пробвах FF и REW - същата работа, като даже извади касетката по същия метод. Свалих капака и пак стартирах - този път видеото се излъга и тръгна FF, после си я върна REW до началото. И пак същото. Барабана с главите се върти, механизма изважда лентата правилно, главния двигател и избирача на режимите функционират нормално, ремъкът е здрав. Единственото, което не е наред е, че предаващата (лявата) ролка не се върти и при изваждане на касетата не прибира извадената от касетката лента.

Ще съм благодарен, ако някой ме насочи къде да търся проблема! Имам си сервизно, така че единственият ми проблем е свободното време. И евентуално цената на резервната/резервните части за Z-Mechanizm. В краен случай може да го дам на някой колега за ремонт, но след предишните изпълнения, не знам дали има останали специалисти в Бургас, които да свършат работата!
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 20:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятелю, аз все още съм в този форум и съм готов пак да ти помогна абсолютно безплатно. Знаеш как да ме намериш.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети