|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2008 19:18 Заглавие: |
|
|
Захранващите напрежения са нормални.Кое те притеснява да опиташ с друга вертикалка от друг магазин>друга партида?Въпреки че при така описания дефект,с подгъв,малко ме съмнява.Ако толкова не искаш да пробваш-сядай със скопа и да го почваме.
П.С. На изхода е малко по-високо-с 2-3 волта.Както и да е,като не щеш да смениш чипа за проба,сядай с осцилоскоп и ще сравняваме по сервизно.Само гледай да е през работно време  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 04, 2008 19:06 Заглавие: |
|
|
Сложих друга TDA 8172, с други надписи, от друга фирма.Подгъва изчезна. сега всичко е ОК.Направи ми впечатление, че сега радиатора не грее толкова яко.Но не съобразих преди да откача стария чип да му измеря консумацията.Но както и да е .Явно са ми пробутали пак някой китайски ментак.То вече човек не може да разчита 100% на читави ИС , особенно ако са доставени от китай.
Направих и следните корекции.Възстанових оригиналната схема, тоест премахнах корекцията с диодите по Руската схема.Оставих само промяната за 7 извод с ценер и резистор и електролит за филтраж.Керамичния кондензатор към 7 извод от оригиналната схема го откачих.Така ,че сега телевизора си работи с TDA 8172 без проблеми.
Благодаря Ви за коментарите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|