| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 04, 2008 20:00 Заглавие: Проблем с имобилайзер! |
|
|
| Колеги не знам към кой да се обърна друг за това реших тук да пробвам. Та значи проблема е следният. Купих си Тойота Карина колицата си има имобилайзер заводски. Колата си пали няма проблем обаче като се напече на слънце и край.. пали и гасне все едно не си познава ключа. отварям вратите да излезне жегата и след 15 мин без никви дертове пали. свалих бобината на имобилайзера и към нея намерих залепен един ключ т.е някой е шунтирал или поне се е опитал да го шунтира. та така проблема си остава не мога да паркирам на слънце за повече от 30 мин. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 05, 2008 8:51 Заглавие: Re: Проблем с имобилайзер! |
|
|
| matkauton написа: |
1. колата си пали няма проблем обаче като се напече на слънце и край.. пали и гасне все едно не си познава ключа
2. свалих бобината на имобилайзера и към нея намерих залепен един ключ т.е някой е шунтирал или поне се е опитал да го шунтира.
|
1. Ако не си познава ключа (кода в чипа) въобще няма да запали и на слънце и на сянка.
2. В много от случаите към бобината на имобилайзера монтират чип който замества този вграден в ключа, с други думи имобилайзера е деблокиран винаги, все едно го нямаш. По този начин избягват необходимоста да изготвят резервен ключ с чип в него, което не е евтино. Ама ти казваш има залепен ключ, не става ясно контактен ключ или какво ?
Защото ако е контактен ключ в него има вграден чип, ако този ключ е червен, това е програмния ключ с който може да се обучат следващи ключове.
Редното е този чип да се монтира в ключа с който палиш, при слагането му в контакта имобилайзера си обменя кода записан в чипа и разрешава паленето ако е валиден или не пали въобще.
Ето защо извади този ключ (чип) от там и пробвай да го вградиш в ключа с който си палиш, ако ключа ти няма отверстие (то е на пластмасовата ръкохватка, отзад затапено с една капачка), си поръчай при ключар да ти направят такъв.
Възможно е при нагряване да прави проблеми, но може и да е друга причината. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 05, 2008 16:33 Заглавие: |
|
|
| ключа е същия като този с който паля черен обикновен не многа да си обясня защо само когато е горещо в салона прави проблем... сега го свалих понеже беше замотан целия транспондер заедно с ключа на снопа с кабелите. преместих го далеч от кабелите и замотах клъюча под друг ъгъл незнам защо така реших. а и свен това зачистих буксите и пристегнах краищата на бобината на транспондерчето от 2 дни съм така за сега не е правила парчета ако изкочи нещо като разрешение ще пиша. А колата пали и гасне всички тойоти така правят като не си познават ключа..... за това смятам че е имобилазер. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 9:37 Заглавие: |
|
|
Аха ясно, на тойотите вероятно имобилайзера изключва горивната помпа.
Щом този ключ е същия като другия с който палиш, то в него има чип, виж отзад трябва да има една тапичка като се отвори вътре е чипа. Само че не ти препоръчвам този ключ да стои там, по този начин имобилайзера е деблокиран винаги и може да се запали с обикновен ключ без чип, такъв с какъвто палиш (пък дори и без ключ ще я запалят апашите). Все пак имобилайзера е една защита, не че не може да се преодолее, но иска време.
И на моята Фиеста имах само един ключ с чип, но не го сложих там, а го дадох на опитен ключар във Варна и той ми направи втори ключ с чип, който програмира (има си компютър с програма с която разчита кода и го програмира в празния чип). Това ми струваше 80 лв.
А иначе при нагряване е възможно да не е правило добър контакт на буксата към бобинката или там някъде. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 10:19 Заглавие: |
|
|
| Ключа за паленето ми е друг от този за имобилайзера явно са сменяли патрон и за това са правили тия глупости... решил съм да говоря с ключар да видя дали може да ми настрои ключалката по имобилайзерския ключ и да си запазя оня отдолу за резервни ситуации. а иначе чакам топло време да видя дали ще има дертове сега е по хладно и си работи машинката |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 10:43 Заглавие: |
|
|
Ами ти де факто си с един ключ.
Ако го загубиш ко праим ся (както се казва на жаргон) |
|
|
 |
РДочев Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 10:53 Заглавие: |
|
|
| Пепел ти на устата! И аз сам така! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 12:35 Заглавие: |
|
|
По закона на Мърфи нещо което може да се случи, непременно се случва някога.
После излиза много по скъпо отколкото да си извадиш втори ключ (с чип).
Ключарите казват, аха не си е извадил втори ключ, ела сега да ти разкажа играта. |
|
|
 |
РДочев Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 12:37 Заглавие: |
|
|
| 80 лв ми искаха-да си ги.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 12:44 Заглавие: |
|
|
Толкова е най малко ключа барабар с чипа в него плюс програмирането му.
В Мото пфое даже искат 150 лв. |
|
|
 |
|