| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 13:25 Заглавие: |
|
|
| Не,няма да се промени. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 13:57 Заглавие: |
|
|
| ribolovec2 написа: | | Ами ако ползвам само единия канал, а другите два са без консумация, тогава няма ли да се промени напрежението на работещия канал? |
Абе нали стабилизатор ще правиш ... , какво да се променя ...?
Опс , не съм видял че вече има отговор |
|
|
 |
ribolovec2 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 17:01 Заглавие: |
|
|
| Ами примерно е изчислено да е на 37V(това е махимума на LM317) обаче става на 58V и 317-то изгаря.. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 17:11 Заглавие: |
|
|
| Ами ще го изчислиш да е 37V на празен ход. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 17:16 Заглавие: |
|
|
| ribolovec2 написа: | | Ами примерно е изчислено да е на 37V(това е махимума на LM317) обаче става на 58V и 317-то изгаря.. |
Във всяка техника се декларира понятието запас .
В електрониката има разни "запаси" : по мощност , по ток , по напрежение ...... по устойчивост ( фаза и усилване ) ...
В твоя случай трябва да си сметнеш така напреженията , че и при пик елементите ти да "удържат" , т.е. да имат запас по напрежение . Не само LM317 , а и електролити и ....
Ако ще имаш напрежения до 58V LM317 няма да може да се използва директно , трябва да се свърже в друга схема с краен транзистор ...
Едит: освен това траф с такава мощност (37V x 3A) не може да има такъв пад , т.е разлика между товар и празен ход да е чак 37V и 58V  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 17:32 Заглавие: |
|
|
| Добре, май не можа да ме разбереш какво искам да ти кажа. Имаме следната ситуация.. траф с три вторични намотки, всяка от които изчислена за 37V @ 1.5A. Всяка преди своя си грец си има ключ ЦК, от който се включва съответния канал. И аз съм си включил само единия канал, а другите два са изключени от въпросните ЦК-та. Тогава трафът няма ли да работи като с една вторична намотка и напрежението на изхода й да стане 111V ? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 18:10 Заглавие: |
|
|
| ribolovec2 написа: | | .. траф с три вторични намотки, всяка от които изчислена за 37V @ 1.5A. . И аз съм си включил само единия канал, а другите два са изключени от въпросните ЦК-та. Тогава трафът няма ли да работи като с една вторична намотка и напрежението на изхода й да стане 111V ? |
Е, не
В говорилнята
Две страници са повече от достатъчни дори и за този раздел!
ribolovec2, един съвсем добронамерен съвет - преди да се захващаш с каквото и да е, направи си поне малко труда да се запознаеш с елементарни неща свързани с тази материя.
Начинанията ти могат да са опасни и за самия теб.
Последната промяна е направена от RC на Пон Юни 09, 2008 18:14; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 18:13 Заглавие: |
|
|
лелеллеееее смех! Младеж, вземи прочети нещо преди да питаш, че умори народа с бисери...  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 20:33 Заглавие: |
|
|
| Не знам защо се смеете. Все пак всеки е започнал отнякъде. Ами това за четенето - дайте ми заглавие на подходяща книга, та да си я купя. В началото на темата имаше няколко линка, единият от които не работи, а втория - имам самата книга и доколкото съм гледал из нея не е обяснен този въпрос. |
|
|
 |
Bugy_barabata Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 20:41 Заглавие: |
|
|
| http://www.kn34pc.com/spoika/site/knigi.html ето в този сайт има литература, от която можеш да прочетеш малко повече за трансформаторите. Тия глупави въпроси дето ги задаваш няма смисъл от тях. книгата която може да ти свърши работа е Наръчник по токозахранващи устройства. Изтегли си я и прочети което ти трябва там си е обясненто всичко. Ако има неясно питай. |
|
|
 |
|