|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
storm Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 13, 2008 13:34 Заглавие: Запитване за тв с задна прожекция. |
|
|
Здравейте, на всички, след доста ровичкане мисля че открих правилното место, в което да потърся съвет/помощ относно проблемът ми.
Та проблемът ми следния:
Имам 43 инчов телевизор с задна прожекция "Toshiba". Закупен е от заложна къща. Когато го гледах беше доста тъмно в самото помещение, и не обърнах внимание на проблема. На светло не се вижда почти нищо.
Имам съмнения че оригиналния екран е сменян, и това което е в момента въобще не е такъв екран, а нещо като плексигласова материя. След доста изчтени статии разбрах, че може би не това е проблема. Ходих в техномаркет и видях, че картината на предаване там няма нищо общо с моята:(
Интересува ме дали сте се сблъсквали с подобен проблем, и дали е възможно да се направи нещо по въпроса.
Ще Ви бъда много благодарен, ако отговорите на зитването ми.
Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 13, 2008 15:08 Заглавие: |
|
|
Значи проблема не е в екрана а в една лампа /ксенонова/ коятро чрез сложна оптична система прожектира върху този екран .Възможно е тази оптика да се е запрашила но по вероятната причина е тази лампа да е свършила курса .Тя представлява нещо като автомобилен фар и стъклото от вътрешната страна помътнява.За съжаление това нещо е неразглобяемо и се продава за скромната цена от около 1000 л.в. като същевременно има много кратък живот .Така както е намаляла светлината след още малко работа лампата ще почне да гасне и да се пали постоянно и до там.Моя искрен съвет е да го продадете докато още работи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
storm Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 13, 2008 15:14 Заглавие: ре |
|
|
Благодаря искрено за съвета. Надявах се да има оправия, защото е супер да зяпаш на 43 инча....
Мерси още веднъж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|