Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Звук на 6,5 MHz, Kak? - Portable Sony FD-42E

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
todbt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 22:56    Заглавие: Звук на 6,5 MHz, Kak? - Portable Sony FD-42E Отговорете с цитат

Здравейте,

Наскоро си купих портативно телевизорче Sony FD-42E, но не съобразих, че родната телевизия все още излъчва звук на 6,5MHz(OIRT), а не на 5,5MHz(CCIR). По принцип отбирам от електроника, но радио-то не ми е силната страна.
Отворих приемника и открих къде е филтъра за звука, на който ясно си пише 5,5. Първото нещо, което се опитах да направя е да поставя паралелно на него такъв на 6,5MHz(както съм чел по форуми), но уви не се получи . Просто шумът се заглушава, но звук така и не се появява. Дотук ми стигат знанията - признавам си.
Бих искал да помоля сърдечно вас, майсторите от форума да ми помогнете за разрешаване на проблема или евентуално да ме насочите какво бих могъл да направя сам, а може и да ми препоръчате някой добър майстор по старата техника, защото телевизорчето е от 1985 година. Същото като това от филма "Rainman", което носи съсъ себе си Дъстин Хофман Smile. Взех го от ebay в много добро запазено състояние и искам да си го използвам пълноценно. За съжаление, дори и след яко търсене, не успях да намеря никаква принципна схема за него Sad
Благодаря ви предварително!
Тодор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2008 0:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Принципна схема едва ли ще е нужна на някой опитен майстор.С допълнителна платка 5,5-6,5 и смяна на ПАВ филтъра който вероятно не пуска 6,5.Щом е от 1985 значи няма да е нужен дъмп или сервизен режим.Зор ще е само ако ПАВ филтъра е изграден от обикновени филтри с кондензатори.Карай го в сервиз там ще ти кажат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети