|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 16:12 Заглавие: Купувам старо лампово радио |
|
|
| Купувам старо лампово радио може и с липшващи лампи.Очкавам предложения с ЦЕНИ на лично. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
galata Активен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 20:40 Заглавие: |
|
|
В интернет радио да търсиш е безсмислено.
Разкарай се по Малашевци имаше битак и при Преловска река също.Това преди години от там съм вземал радоапарати на символични цени.
Повече не мога да те упътя,а и София не я познавам много-този битак беше в самото циментирано корито на канала на Перловска река в зоната на Сточна гара откъм митницата и магазин 501 стоки...
Не че и в интернет няма да намериш радиа,но ще ти избият зъбките.
В момента,след зелените кондензатори,старите Правеци и всякакви други неща е тръгнала нова мода сред народа-да се продават ламбови радиа.
Всяко вади поредния изгнил кутел от тавана,насран от мишки,забърсва го леко и намисля една цена,каквато си изчопли от носа (според това какво ще изкара отвътре)-100лв,200лв,милион,милиард...
Предполагат че от тези радиа техниците вадят злато,сребро,платина,рутений,родий и паладий...А останалото го ползват за извличане на нефт от двора и свързване със марсианците,които понеже са зелени си плащат в зелено за златото,паладия и всички останали благинки...
Та така-мушкаш 20 кинта в джоба и на търгашите повече им не даваш...10лв за Българско,20лв за чуждестранно.Задължително ако ще даваш тлъстата сума от 20 гроша-трябва да не е соц и според външния и вътрешния му вид...
Който ти иска повече го подминаваш,теглейки му една (само че наум,да не те набият ) и така... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 21:29 Заглавие: Старо лампово радио |
|
|
Реката до Сточна Гара е Владайската.
От Интернет съм купил 4 (четири) от дванадесет стари лампови радиоприемника.
Разбира се че вероятността колегата да купи радио от този форум е много малка, но все пак - може и да се подкваси.
За сега старите RTV в България са обект само на колекционерство, но както и Вие Г-н Божилов знаете, в световен мащаб това е и бизнес. Понякога, дори и в България, си струва, без да псуваш, да позволиш на мангасарите или някой белолик мераклия да те пооскубят заради някой по интересен "експонат". Оскубването е еднократен акт, а удоволствието да притежаваш "експоната" е почти безкрайно
Идеята за битаците е с най-големи шансове...
Ползувам се от случая да обявя, че търся да купя такова старо лампово радио с марката "Körting Amatus 40WK" . |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 21:48 Заглавие: Re: Старо лампово радио |
|
|
| интермаш написа: |
За сега старите RTV в България са обект само на колекционерство, но както и Вие Г-н Божилов знаете, в световен мащаб това е и бизнес. |
Че е бизнес в световен мащаб-бизнес е.Но ти,аз,както и доста други колеги тука от форума които събираме такива антики го правим не за да ги препродаваме на някакви баснословни цени и да ги предлагаме по аукциони и в къщи като "Сотсби" и принц Чарлз само да подсмърча около нас и да вайка и да пита "На 20 милиона ще го
дадеш ли бате,да си стискаме ръцете?"
Щото
1-Това се прави с любов а не за пари, както и всичко истинско на този свят.
2-Трудът който отделяме по възстановяването на тези антики и крайните резултати,до които стигаме ни доставят просто удовлетворение,а не кинти.
3-Отделно че средствата вложени в това със сугурност надвишават пазарната цена, която човек би получил накрая,като тегли чертата..Поне в България.Като сметнеш,че една по-екзотична ламба е обикновено към 20 евро,за да дойде до тук от чужбината-още толкоз.Без да смятам играчката по рекапването,по запазването и реставрирането на оригиналния външен и вътрешен вид.
Затова и съм против "храненето" на търгашите.Което разбира се си е лично мое мнение-с което не ангажирам никой. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 23:50 Заглавие: |
|
|
Наблюдавам и едно друго мнение от разни пубери - "Разглобих еди-какво си радио, има такъв и такъв траф, тая и тая лампа, какъв усилвател мога да си направя с тях Нито радиото вече ще стане радио, нито усилвателя ще свири като усилвател от това дето може да се направи с частие от радиото... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 10:40 Заглавие: |
|
|
Много благодаря за мненията на всичкиви знам каде е канала но не съм ходил от години и не знам дали още съществува.Разбирасе че го взимам за да го реставрирам а не да го унищожа,одавна имам това желание но не ми е излезнал късмета.
Поздрави. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|