| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 16:01 Заглавие: Относно схема на транзисторно запалване на сузуки 125 |
|
|
Здравей те, правя едно сузуки 125 не пали, още при първия преглет останових че проблема му е в електроният блок на запалването.
той е човъркан и е правен от някой "специалист" и вече е неизползваем оригиналният.
той съдържа "залят е със смола и е човъркан" инпулсен траф, повдигаш напрежението, тиристорнокондензаторно запалване, но оригиналната схема, си е бая сложна за изпълнение в любителски условия..
Та въпроса ми е, тук измислих една схема, но съм се занимавал с електроника одавна, нарочно съм ползвал мултивибраторно въжбуждане а не блокинг генератор, може би се сещате защо, има ли някакъв шанс тази схема да тръгне криво ляво, колкото да хвърля някаква искра..
благодаря ви много.
 _________________ подпис |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 16:41 Заглавие: |
|
|
Значи не знам дали ще "хвърля някаква искра". Обаче е добре да кажеш каква ти е идеята как ще бъде управляван първия транзистор, тоя долу вляво, дето в базата му има някакво трафче? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 16:49 Заглавие: |
|
|
Да, "някаквото трафче" е импулсният датчик на коляновия вал, койт дава импулс за запалване, който пък може да е изместен доста назад, ако оригиналната схема има управление на ъгъла на запалване.
Схемата е доста любителска за да я обяснявам.
ето и оригиналната простотия...
 _________________ подпис |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 18:51 Заглавие: |
|
|
| Коега това ще заработи когато рак свирне."ИМПУЛСЕН ДАТЧИК"-как го измосли?!?Това е една обикновна бобинка със сърцевина която следи магнитното поле на "КОЛЕНОВИЯ ВАЛ"-друга глупост,на "магнета" или магнита по-точно полето следи.Цялата електроника на моторетките един синус преобразува.Ама ти си напреднал ти знаеш.Та вземи си вузстанови оригиналното или си купи ново че докато експериментираш току виж сезона отминал. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 19:07 Заглавие: |
|
|
То да купиш лесно, но няма от къде това не е опел..
И има такива запалвания на автомобил "гас" за съжеление който си ги спомня едва ли има компютър.
 |
|
|
 |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 19:11 Заглавие: |
|
|
това бях аз забравих да се логна..
А това е схемата на общата инсталация..
И конкретно не разбрах защо "това няма да тръгне" няма да има стръмност ли или ...... _________________ подпис |
|
|
 |
тролчо Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 19:47 Заглавие: |
|
|
Съвсем сериозно.Досега не съм сменявал,винаги съм имал късмет и дефктната платка си е тръгвала след замяна на тиристор диод едно съпротивление и големия кондензатор,а в повечето случаи проблема е само студени спойки.Така гадната смес при японските моторетки е податлива на петролни разтворители,при европейските е доста по-гадно.Случвало се е да утрепя и цял ден.Доста колеги отремонтират въпросните платки с огромен успех,така че......
Забравих да попитам.Ти провери ли си въпросната бобинка дето я наричаш импулсен датчик.Та и от нея на няколо пъти е имало проблем но основно при КТМ и ХУСБЕРК.При тях прави мвждувитково и импулса е недостатъчен.Ама това дето имаш при теб е малко по-различно,понеже имаш отделно захранване. |
|
|
 |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 20:07 Заглавие: |
|
|
осцилоскопа ми е на ремонт вече втори път му гърми високата част "30 годишен, надживя вбежнев и комунизма, нормално е."
замерих със мултицет, стлелката мърда, нямам представа дали достатъчно..
самата платка не генерира високото....
В понеделник ще я накисна със нещо разтворително да падне това гадното.. _________________ подпис |
|
|
 |
|