| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 8:24 Заглавие: хол ефект сензор на USB |
|
|
Здравейте. В главата ми се върти една идея, за изграждане на разходомер за дизелов автомобил. Наскоро си закупих автомобилен навигатор (GPS) с USB порт. С радост установих, че мога да си пиша малки програмки, резултата от които мога да показвам на екрана с навигацията. Проблема ми е следния. Имам нужда от 2 датчика на хол, с които да следя обороти на турбина, поставена в двете тръби за нафтата(постъпващата и връщащата се). Мога да следя скоростта на движение на колата от GPS'а. Имам нужда само от 2'та датчика на хол, които да са на USB интерфейс. Някой срещал ли е подобно решение или да има идея как би могло да се реализира???
Благодаря ви много  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 13:06 Заглавие: |
|
|
Мога да ти помогна с двата датчика.Имам такива-хол-транзистори.Но съм до тук.Конкретна реализация нямам,ще трябва да се потрудиш над нея Дай адрес,ако искаш,за да ти ги пратя. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 13:14 Заглавие: |
|
|
| В Бургас си ги има в магазин Панда,би трябвало и в другите магазини да ги има. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 17:16 Заглавие: |
|
|
| Блягодаря ви много. Датчиците и аз ги имам, но ми е проблем реализацията. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 17:48 Заглавие: |
|
|
Мога да ти проектирам хардуер-а и да напиша софт за него но е хуаво ако ти можеш да си напишиш драйвера и клиентската програма. _________________ home studio |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 23:19 Заглавие: Re: хол ефект сензор на USB |
|
|
Не се блъскай, има готови такива устройства за автомобили . Буксата за данни се включва в таблото и тегли пълна информация за всичко което става в автомобила.
Към 300 -400 лв струва, ако искаш ще ти издиря линка |
|
|
 |
|