| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morskooko Опитен потребител

Регистриран на: 23 Окт 2005 Мнения: 255 Местожителство: Долни Дъбник
|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 17:17 Заглавие: Crown TV DVD 2121SI Не намира програмите |
|
|
Проблема е в това ,че когато се пусне да търси програми има само снежинки!
Има варикапно до тунера ,когато се пусне от менюто да търси ..показва на монитора ,че търси но все си има снежинки и когато се пусне DVD режим се виждат наклонени черги -няма синхронизация сменях памет все същата работа -някой да има на идея какво може да е?!
Тунера е Thomson интересното е ,че като проследих варикапното не се управлява от процесора а влиза директно в тунера (32v) което ме навава проблема да е в тунера! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 20:04 Заглавие: |
|
|
| напиши му целия състав на телевизора,а за тези 32в.,така трябва да са,нали е с цифров тунер/вътре със синтезатор/ |
|
|
 |
amv Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 21:06 Заглавие: |
|
|
на AV работи ли? _________________ Човек се учи докато е жив,и накрая се оказва че нищо не знае! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 8:17 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | напиши му целия състав на телевизора,а за тези 32в.,така трябва да са,нали е с цифров тунер/вътре със синтезатор/ |
Модела е с вградено ДВД
Процесор -ST92T195D7B1
Памет-24C08
Видео УМЧ -STV2248H
Шасито е 11AK30A11 |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 8:42 Заглавие: |
|
|
Аз бих подал сигнал от външен тунер,имам един на който съм дал 12 в захранване и 12 В на дециметровия обхват,варикапното от потенциометър към 12В.Кажете резултата за да разделим нещата.Ако пак снежи то измерете захранването на STV2248,ако са наред бих препоръчал замяна на ИС, _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 9:31 Заглавие: |
|
|
| Dima пуснах му сигнал от друг тунер и сигнал има -но все пак до сега не съм се интересувал от тези цифрови тунери и не ми е ясно кой и как управлява варикапното в тях ...щом не е от главния процесор да не е от STV2248 ?! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 10:11 Заглавие: |
|
|
| morskooko написа: | | ...и не ми е ясно кой и как управлява варикапното в тях ...щом не е от главния процесор |
Баш той е, но по шина (обикновенно "квадратна"). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 10:43 Заглавие: |
|
|
| Схемата на ТВ не мога да я намеря но намерих техническото описание на процесора и не мога да разбера от кое краче би управлявал варикапа на тунера прикрепвам файл ... |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 10:48 Заглавие: |
|
|
Изпращам Ви схемата на това шаси/без DVD/ и сервиза,обърнете внимание да не е зададендруг вид на тунера. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 11:00 Заглавие: |
|
|
Дима и аз бях намерил тази схема но при нея тунера се управлява от процесора чрез транзистор а при тази схема варикапното от импулсното отива до ценера на тази схема и оттам директно до тунера а на самата платка няма транзистор който да управлява варикапното за това и описах положението ми и искам да разбера щом го няма този транзистор откъде се управлява това варикапно ?
Благодаря за схемите ! |
|
|
 |
|