|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
И аз съм имал този проблем. Ако в изхода имаш електролитен кондензатор се получава и колкото му увеличаваш стойността толкова ще ти нараства амплитудата на това напрежение. Опитай в изхода само кондензатор 100 nF и виж как се държи. Ако те притеснява филтрирането постарай се на входа на стабилизатора да е добре изгладено. В повечето справочници се дава, че в изхода е достатъчен кондензатор 100 nF. Докато на входа си иска голям изглаждащ шунтиран с 330 или 470 nF.
Оп не бях разбрал значи това се наблюдава на входа но по принцип същото ми се е случвало само, че на изхода на стабилизатора. В случая това си е от консумацията. В моя случай беше подобно нещо само, че в изхода/  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 21:41 Заглавие: |
|
|
| Може да му запоя паралелно още един електролит. На входа има 330 nF, а на изхода 100 nF. Бях се ошашавил от основно преравяне на устройството с осцилоскопа и накрая реших да видя как стоят нещата със захранването. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|