| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 12:50 Заглавие: |
|
|
iwkom къде правиш това измерване Войнишки ти говори за студената част  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 12:54 Заглавие: |
|
|
| Грешката е моя. Напрежението е 116 |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 12:55 Заглавие: |
|
|
Мери върху кондензатора 100мф на 160 в.,трябва да е 110в.После ще гледаме какви неелектролитни кондензатори сте слагали в колекторната верига на крайния на ТХО. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 13:03 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Мери върху кондензатора 100мф на 160 в.,трябва да е 110в.После ще гледаме какви неелектролитни кондензатори сте слагали в колекторната верига на крайния на ТХО. |
Напрежението е 116в. Този кондензатор съм го сменял. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 28, 2008 10:44 Заглавие: |
|
|
| Вече смених дори и ТХО-то но проблема си остава. Оставих да ра боти известно време и проби диод FR309. дросела продължава да грее.След подмяна на диода проблема е същия. Възможно ли е да има късо съединение в намотките на отклонителната система и от там да е този проблем. моля да ми дадете стойността на R442. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 28, 2008 11:04 Заглавие: |
|
|
Ами сложете шасито на друг кинескоп.Ама ми се струва че не е там причината .Ще ми се да огледате пак какви кондензатори сте сложили на колекторната верига на крайния на ТХО.Някои от нещата са противоречиви.Например това че като загрее картината се изпъва докрай.Ако укъсява хор развивка това как ще се случи.То е хубаво ако някой има да качи една схема че така се кара на сляпо.Прегледайте пак дали всички елементи които сте сменяли още отначало са такива каквито трябва да бъдат.Въпросния дросел които грее подменихте ли го. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 28, 2008 11:25 Заглавие: |
|
|
Дросела е подменен единствено не съм сигурен за стойността на R442, защото беше овъглен.Сменил съм го от друго шаси което иман в наличност, но не е от същия модел телевизор. Ще огладам отново сменените елементи. А схема наистина не мога да намеря и карам "насляпо".
Пробелма беше , че съм пропуснал да замеря изправителен диод в ХО. Имаше много малка утечка в обратна посока.Сега не мога да се сетя точно за кой диод става въпрос защото телевизора е върнат на клиента, а схема така и не можах да намеря. |
|
|
 |
|