| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 16:52 Заглавие: Странен плъзгач.... |
|
|
100К Е и в средата показва стойност 0.30 а в краищата отива до 0.00 на 200к обхват - от авто еквиляйзер 2х7 е и всички са тъй ....и на трите извода е тъй, иначе на врътков нормално си намаля от 0до100 - джойстик правя - http://members.chello.nl/e.bult2/builtityourself/index.html
Коригирал съм ти заглавието!Друг път не пиши по този начин-тук не е чат _________________
. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 17:51 Заглавие: |
|
|
Плъзгача ти е логаритмичен, а потенциометрите линейни. От там идва разликата. Купи си линейни плъзгачи и ще се получи (маркират се с буква А след стойността).  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 21:23 Заглавие: |
|
|
| Я вземи и разпои един от тия плъзгачи.Огледай го добре и виж кои са двата края и кой е средния.че нещо ме съмняваш в меренето! |
|
|
 |
cvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 23:15 Заглавие: |
|
|
моите са с В преди цифрата.....дали всички екуалайзери са такива ,че имам и друг... :изводите са -2-1-3--разположени в тоз ред...  _________________
. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 23:26 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | Купи си линейни плъзгачи и ще се получи (маркират се с буква А след стойността).  |
И аз така мислех до скоро но след като намерих сериозно количество линейни потенциометри с буква В вече незнам как да ги разпознавам. Явно за китайците буквите А и В са еднакви  |
|
|
 |
|