| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
heavensboy Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 20:11 Заглавие: Агрегат + стабилизатор? |
|
|
значи... искам на 800w агрегат да пусна стъпало + 2 гошорителя и лаптоп... и ме е страх да не изгори лаптопа защото знам че по принцип агрегатите произвеждат променливо напрежение.
дали те си имат някакви стабилизатори вградени агрегатите или лаптопа....
също така... ако сложа UPS пред тях ще има ли резултат?
мерси много |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 20:37 Заглавие: Re: Агрегат + стабилизатор? |
|
|
| heavensboy написа: | | значи... искам на 800w агрегат да пусна стъпало + 2 гошорителя и лаптоп... и ме е страх да не изгори лаптопа защото знам че по принцип агрегатите произвеждат променливо напрежение. |
Нали не планираш да "прескочиш" импулсното захранване (черната кутийка с два кабела) и да вкараш кабела от агрегата направо в буксата на лаптопа?
Мрежовото напрежение също е променливо. Не знам какъв ти е агрегатът, но ако не е някое самоделно чудо, има контрол на напрежението. Препоръчвам ти все пак да ползваш UPS. Така рискуваш основно UPS-а, ако се случи нещо непредвидено с агрегата. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 14:06 Заглавие: |
|
|
| Има и "несамоделни" агрегати, на които възбуждането е само с един конденазатор, а регулаирането на оборотите е кой знае как. Съответно напрежението много играе в зависимост от товара. UPS-а, ако не е с постоянно преобразуване също едва ли ще върши работа. По-скоро променливотоков стабилизатор на напрежение - имаше в Конрад на прилични цени. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 14:18 Заглавие: |
|
|
| дай модела на агрегата и ще видя какъв е. |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 19:24 Заглавие: |
|
|
UPS-са няма да свърши работа повечето са с реле което превключва гогато спре тока та че неминава през него напрежението когато му се подава напрежение от външна верига  |
|
|
 |
|