| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 16, 2008 12:51 Заглавие: Търся елемент на Пелтие (Термобатерия) |
|
|
Търся елемент на Пелтие (Термобатерия).
Напрежение 12-:-15V.
Топлинна мощност поне 250W.
Давайте предложения и цени.
Възможно ли е да се намери в България? _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 16, 2008 17:00 Заглавие: |
|
|
ТУК, комбинирайки ги по групи може да постигнеш това което целиш  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
|
|
 |
powerled Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:57 Заглавие: |
|
|
Това което генерира енергия от температурна разлика не е елемент на Пелтие.
Процесът понякога го наричат "обратим ефект на Пелтие", но елементът е друг....
Намерете масово приложение и ще внеса такива елементи+необходимите радиатори за тях. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 12:09 Заглавие: |
|
|
Това което генерира едн от температурна разлика не се ли нарича термо-двоика. Докато елемента на Пелтие се явява точно обратен ефект на термодвойката. Разликата освен в действията е, че при термодвойката има една контактна спойка докато при елемента на Пелтие те са 2. И в крайна сметка какво трябва нещо което генерира енергия от температурна разлика така ли? _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 13:22 Заглавие: |
|
|
Трябва ми да създавам температурна разлика вследствие протичането на ток презд елемента. Демек слабо подобие климатик за таратайката в летните жеги За отвеждане на горещия въздух съм си взел едно трифазно асинхронно турбо-компресорче от руски радар 400Hz/115V. Знам че не е елемент на Пелтие, но така са го научили хората и мислех че ако го кажа по другия начин ще ме гледате странно. Извинявам се. Бих могъл да те насоча към www.hardwarebg.com/forum. Там имаше голям интерес към такива мощни термоелементи - за охлаждане на процесори. На мен ми трябва най-много 250-300W елемент.
| the_bull написа: | | Това което ...така ли? |
Значи никак не обичам някой да спори на посоки, защото прилича на заяждане. Обясни си думите научно с доказателства и скици.
Така нищо не ти разбирам.
За какви 2 спойки става дума?
Спойката на една термодвойка е само една единствена - между двата метала. И евентуално още 2 спойки за свързваши проводници или клема.
Ако искаш да правиш термобатерия естествено че ще навържеш милиони, дори милиарди термодвойки. Тогава спойките стават бая
Превръщането от температурна разлика в потенциална разлика е елемент на Пелтие.
Превръщането от потенциална разлика в температурна разлика е елемент на Зеебек.
Възможно е да съм им объркал местата.
И двата елемента са базират на принципа на термодвойката и технологично не се различават по нищо. Единствената разлика могат да бъдат топлоотвеждащите им повърхности щот все пак единия го натягаш термично, а другият трябва да създава термична разлика.
Има Гугъл има Уикипедия. Не ми цапай темата с глупости. Има си раздел "Общи приказки". _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 14:04 Заглавие: |
|
|
| PET3 написа: |
Значи никак не обичам някой да спори на посоки, защото прилича на заяждане. Обясни си думите научно с доказателства и скици.
. |
Аз не се заяждам и никога не съм го правил. Нищо не твърдя просто се опитвам да помогна.
| powerled написа: |
Това което генерира енергия от температурна разлика не е елемент на Пелтие.
Процесът понякога го наричат "обратим ефект на Пелтие", но елементът е друг.... |
Исках да изясня, че "обратим ефект на Пелтие" всъщност трябва да е ефекта използван за термодвойки.
Докато за конструктивните решения не съм много наясно и моля да ме извините значи подобни елементи могат да бъдат изпълнени по различни начини просто аз съм се заблудил нещо.
В литературата когато се пише елемент на Пелтие, често се използва това обозначение:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Seebeck_effect_circuit_2.png
Докато за термодвойка това:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Thermocouples.gif
и съм го възприел като разлика а то всъщност са си разновидности на термодвоика.
 _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
|