| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 22:46 Заглавие: Car CD/MP3 - Panasonic CQ-C1311 - много "прескача" |
|
|
Здравейте,
Въпросното CD след достойна работа ~2години и вече започнало да прескача доста често дори на току що записани audio CD-та както и на CD-та записани с MP3 формат музика.
И въпроса ми е дали ще свърши работа от онези "почистващи" CD-та, които ги продават. Също така си спомням, че се сменяха и "тампони" на които е окачена механиката( незнам дали се казваха така просто не съм се занимавал с тези неща повече от 4 години...). Но както и да е.. Ако няма да ми изгуби страшно много време в разглобяване и сглобяване и съответно, ако е наложително смяна на тези тампони или ако лазера се е износил или трябва по сложен начин да се докопа оптиката за да се продуха с въздух .. си избирам да ми предложите сервиз( София) , в които мога да го занеса и да го оправят.
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 22:55 Заглавие: |
|
|
В никакъв случай не пускай почистващо CD.Издухай оптиката с въздух(а може и да не го правиш) и изчисти лещата.Спуканите тампони можеш да установиш след разглабяне,преглед на корпуса им и следи от протекъл силикон.Ако тампоните са здрави и профилактиката няма ефект-смени си оптиката,става за 20 мин,не виждам причина да не се справиш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 23:00 Заглавие: |
|
|
Ясно
А къде продават резервни части за да проверя съответно за ... този модел: тампони, оптика... В eservice.com си свалих някакъв service manual , но е само схемите на CD-то... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 23:24 Заглавие: |
|
|
Е предполагам,че сервизното не е пълно.По принцип трябва да имаш и разбивка на механиката и съответните партномера.Ти така или иначе трябва да го разглобиш,за да прегледаш тампоните-виж коя е оптиката и ще пробваме да я намерим.Но преди да го почистиш няма смисъл да говорим,може и да се закрепи. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 23:26 Заглавие: |
|
|
Мда В най-скоро време ще видим  |
|