| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 6:16 Заглавие: JVC С-21z TXO? |
|
|
| Здравейте, проблема е следният: При включване на тв всичко е нормално,звук картина, след 5-6 мин. от тхо започват да се чуват много странни звуци при което картината се опитва да се свие във вертикална черта това трае 5-10 сек. след което си заработва нормално но после всичко се повтаря. след не обстоен преглед имам съмнения в тхо. но може и да греша. не се вижда оригин. номер на тхо но това което открих по модела на тв е около 100 лв. и май няма аналог на HR. ако някои знае нещо близко което да мога да насъдя там ще съм благодарен. А може ли проблема да не е в тхо? имал ли е някои подобен дефект? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 8:04 Заглавие: |
|
|
Защо не го прегледаш по обстойно ? Какво става с импълсите на базатакогато започне да прави тези номера ?Вероятноста да прекъсва ТХО-то е по малка отколкото да се сриват по някаква причина генерациите... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 8:26 Заглавие: |
|
|
| Или транзистора към ТХО-то и някой кондензатор към колектора му, за лоши спойки например. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 11:20 Заглавие: |
|
|
| колеги-мога да се обзаложа, че не е ТХО.един такъв ме побърка преди няколко месеца.След смяна на ТХО ефекта беше същия.Припоявах го и сменях наред кондензатори.Оказа се в лоши спойки около задаващия генератор.Отвратително шаси.... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 14:55 Заглавие: |
|
|
| Куплунга на отклонителната система виж дали не е нагорял или суха спойка на платчицата,ако има такава (на отклонителната система) |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 17:24 Заглавие: |
|
|
Ето това по долу беше дискотирано преди около месец
ТХО проверка
Колеги като гледам че всички писахте по нещо реших и аз да помагам но гледам че Sunny не пише какво прави а по темата :аз ползвам ТХО от електрон без каскадата естествено свалям старото с кабели си подавам В+ и от изхода на електронското ТХО за колектора на BUхххх ако всичко е наред знаете как се проверява на изхода за каскадата
Има един начин за проверка коментиран по форумите Вземаш изправно захранване от Електрон 380 запояваш два проводника единия преди диода на +130в другия намаса тезо два проводника се запояват към навивката +В и колектор . Също така връзваш лампа на кондензатора за +130в ако ТХО е изправно при включване лампата свети
Пробвай по тези два метода при мен дадоха резултат особенно този с Електонското ТХО. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2005 0:00 Заглавие: Re: JVC С-21z TXO? |
|
|
| Anonymous написа: | | Здравейте, проблема е следният: При включване на тв всичко е нормално,звук картина, след 5-6 мин. от тхо започват да се чуват много странни звуци при което картината се опитва да се свие във вертикална черта това трае 5-10 сек. след което си заработва нормално но после всичко се повтаря. след не обстоен преглед имам съмнения в тхо. но може и да греша. не се вижда оригин. номер на тхо но това което открих по модела на тв е около 100 лв. и май няма аналог на HR. ако някои знае нещо близко което да мога да насъдя там ще съм благодарен. А може ли проблема да не е в тхо? имал ли е някои подобен дефект? |
Колега, на този модел ТХО-тата НЕ ГОРЯТ. Търси дефекта навсякъде другаде, но не и в ТХО-то. Презапой целия телевизор и проблема ще се реши. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2005 0:15 Заглавие: Re: JVC С-21z TXO? |
|
|
| веднага ти отговарям, защото ми се е случвало много пъти. дефектен ти е кварцовия резонатор / оранжев на цвят 503 f /. ЧЕРГАРОВ ПАЗАРДЖИК |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2005 3:12 Заглавие: Re: JVC С-21z TXO? |
|
|
| Anonymous написа: | | веднага ти отговарям, защото ми се е случвало много пъти. дефектен ти е кварцовия резонатор / оранжев на цвят 503 f /. ЧЕРГАРОВ ПАЗАРДЖИК |
При мен в повечето случаи се е оправяло с презапояване на споменатия от теб кварц, но последния път ми се наложи да презапоя почти цялата платка. Едно е сигурно - че ТХО-то на тези телевизори е желязно! |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2005 15:49 Заглавие: |
|
|
| за по сигорно смени кварца.че еди такъв ми се върна рекламация и клиента орева орталъка.все на такива щесе падне. |
|
|
 |
|