| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 0:47 Заглавие: |
|
|
http://zahranvane.hit.bg/lan.html
6V4A5R2 - Технически Характеристики
захранващо напрежение 185-250V AC 50Hz
изходно напрежение 60V ±1V (±1.6%)
изходен ток до4.5А
изходна мощност 270W
време за реакция (стабилизация на изхода) - 40ms
време за изчакване след включване на захранващото напрежение или след късо съединение в изхода, първо- 1 мин
следващо- на по-малко от минута
време за установавяне до 3сек (в зависимост от капацитетите по мрежата (до 70 000µF)
| Цитат: | Защита R2 :
При включване на захранващо напрежение захранването се пуска след време t1.
След слаби токови удари защитата на захранването сработва и то спира.
Пуска се след време t1.
След силен токов удар сработва входната защита с варистори, предпазителят изгаря и електрониката оцелява.
При даване на изхода на късо захранването се изключва и се самостартира след време t1.
Това е много практичен начин за рестартиране на захранването ако е разположено много отдалечено, а и техниците могат така да спрат напрежението по кабела за време t1.
Ако изхода се даде на късо за повече време (5-6 дена) захранването процедира така:
Изключва се за време t1
и пробва да се стартира на равни интервали от време t2.
След отстраняване на късото по веригата захранването стартира.
По този нашин кабелът не се претоварва и не прегрява!
Времето за установяване t3 на изходното напрежение зависи от капацитетите (кондензаторите) по кабела и е до 3сек. Aко захранването неможе да влезе в режим за това време то изключва за време t1.
Модела е с индикатор за състоянието и force бутон за бърз старт. |
_________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 7:56 Заглавие: |
|
|
Ако линията е наистина 100 до 500 метра - 2х1,5 е прекалено малко сечение. За 10% пад на напрежението за 100 метра, при 3А ток минималното сечение по пад на напрежение е 2,5 кв. мм. (и това е при 10% пад) за 500 метра е 10 квадрата!!! Няма как да падне предпазителя, тъй като съпротивлението на меден проводник 1,5 кв. е 12,1 Ом/км. и като имаш няколко окислени "спайки" по линията и излиза, че тока при късо в далечния край е не повече от 3А. _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
Jacket Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 12:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за отговорите. И аз след като се консултирах с няколко от големите фирми (Шнайдер електрик) разбирам, че това което искам е трудно или неосъществимо.
Може би трябва да направя едно леко уточнение. При мен топологията на захранващите линии е така изградена, че много рядко имам междинни точки. Мрежата е сегментирана максимално от захранващата точка, точно с цел по-голяма устойчивост на подобни проблеми, но все пак такива не липсват. Местоположението на кабелите обаче не позволява да се използват такива със сечение по-голямо от 1,5м2.
Аз съм съгласен и на някакво решение със стопяеми предпазители, но не намирам никъде готов продукт, нещо като шаси с държачи и клеморед. Нещо такова би било добро решение в моя случай. На места съм се принудил да сложа стопяеми предпазители с държачи, но другия проблем при тях (тези бакелитовите) е, че няма лесен начин да разбереш дали предпазителя вътре е изгорял, става въпрос без да вадиш самия предпазител, или да мериш с мултицет. А започнеш ли да ги развиваш един по един прекъсваш линиите, което не е желателно...
Все пак загледах този C 32H-DC и се чудя дали да не взема някаква бройка за тест. Мислите ли, че има някакъв шанс, макар че след прочетеното и мен малко ме съмнява... |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 21:50 Заглавие: |
|
|
| Jacket написа: |
На места съм се принудил да сложа стопяеми предпазители с държачи, но другия проблем при тях (тези бакелитовите) е, че няма лесен начин да разбереш дали предпазителя вътре е изгорял, става въпрос без да вадиш самия предпазител, или да мериш с мултицет. А започнеш ли да ги развиваш един по един прекъсваш линиите, което не е желателно...
|
успоредно след предпазителя един светодиод с резистор а може и последователно като схемата в атача. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 8:10 Заглавие: |
|
|
| Не става ли с токови релета? Малко ще трябва да доработиш комутацията около трафа, но... Идеята ми е следната: товарът на всяка линия да минава през обикновено реле / не би трябвало да е проблем след като токът е 1-3А/ с поне три контакта. Последователно на него се слага бобината на токовото реле. Включването става с бутон и през един от контактите нормалното реле се самозадържа. Последователно на самозадържчщата верига се слага нормално затворен контакт на токовото реле - с подбран според товара ток. Гамата токови релета е доста разнообразна, предполагам ще намериш такива с подходящ ток. Може да се направи и светлинна и звукова сигнализация. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 13:46 Заглавие: |
|
|
Ако ще пробваш може да си вземеш от Шнайдер едни първи братовчеди на редовите клеми - държачи за стъклени предпазителчета. AB1SF435U, F520 и т.н. Имат и със светодиод за индикация на 24V. Компактни са, ние редовно ги ползваме. _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
Jacket Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 17:34 Заглавие: |
|
|
| Можеш ли да кажеш нещо повече за тези държачи, че ми стана интересно, а нещо не успях да ги намеря по каталозите с тези номера. Имаш предвид, че това се закача на DIN шина ли? Ако е така звучи идеално, още повече щом имат и индикация. |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 20:41 Заглавие: предпазител |
|
|
може да се помисли и за защита по напрежение  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 8:09 Заглавие: |
|
|
Ето няколко снимки http://www.snimka.bg/my_albums.php?album_id=259908
Тези специално са на Wieland - WK4 TKG/U - без индикация. Има и със светодиод. Във Варна ги има във Валелектрик. _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 15:14 Заглавие: |
|
|
| Линка ти иска парола или регистрация ! |
|