| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:08 Заглавие: SANG 12.6 не включва |
|
|
| Телевизора е гръмотевичен .Процесора SDA5535A049 съм го сменил ,нова памет съм сложил ,но не минава в работещ режим.Генерации на кварца има ,ресета е налице,всички захранвания които са дадени по схема също ги има .Фотоприеника също съм го сменил.На SDA и SCL няма никаква комуникация ,на SDA1 и SCL1 също няма комуникация ,като съм пробвал и като ги оставя във въздуха.При принудително включване телевизора тръгва нормално ,без управление естествено.Очаквам идеи.Бутоните също са откачвани.Кварца също съм го сменял. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:17 Заглавие: |
|
|
| Нещо за тунера да кажеш? Ако се управлява по шините... |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:31 Заглавие: |
|
|
| Тунера се управлява от SDA1 и SCL1,направо ги оставям във въздуха на самия процесор,дали е коректно което правя. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:49 Заглавие: |
|
|
| Мисля че не, той си търси компонентите по шината, и ако не ги открие... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:49 Заглавие: |
|
|
Доколкото разбирам е скочила между топла и студена към око,така ли?Като тръгне растъра коректен ли е,или е свит по H?Провери набързо резисторите по шина на 4.7к.Видеопроцесор здрав ли е,макар и рядко и той си отива(като цяло дефектира частично).Да не ти забива той по шина?
П.С. По спомен тръгва нормалено и без тунер,трябва да има управление и т.н. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 12:33 Заглавие: |
|
|
Според мен няма как да ги провери ,преди да стартира телевизора понеже транзисторите Т415 и Т416 през които се предават тези комуникационни сигнали се захранват от стабилизатор на 5 волта който взема от стабилизатора за 8 волта който е on/off ключа.
Точно така прехвърлил е между студена и топла част като светодиода и фотоприемника са дефектирали.Като го включа принудително тръгва леко свит хоризонтално като няма забиване на шините. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 12:44 Заглавие: |
|
|
Ако е леко свит по хоризонтал то значи че проца не работи въобще .Виж дали всички напрежения които захранват проца ги има .Ако ги има вдигни калая от крачето на ST.B. и от крачето на АРУ и стартирай да видинм какво ще стане .Предполагам че си сложил една нова празна памет.Това за St.B. не е грешка и да не предизвиква полемика.Нека го направи така пък да видим. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 13:12 Заглавие: |
|
|
| Нова празна памет ,че две съм сменил,като махна калая от 1 краче то си остава на чакащ режим,за да тръгне ,то това краче трябва да се замаси.Ару-то е от видеопроца ,ама той няма захранване за да влияе .То всъщност проблема е че процесора не работи.Напреженията съм ги проверил щателно.Нали като се включи трябв да комуникира с паметта по SDA и SCL която е към+3,3 волта, ама няма комуникация.А след стартиране трябва да комуникира по другите шини които са към +5 волта ( SDA1 и SCL1) |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 13:25 Заглавие: |
|
|
Добре де ,опита ли въпреки всичко. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 13:30 Заглавие: |
|
|
| Опитах ,но какво би трябвало да стане не разбрах. |
|