| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nihilista Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 9:56 Заглавие: Търся програма за управление на пц чрез Infra Red |
|
|
Става въпрос за програма която да преобразува сигналите от дистанционно към команди на пц-то. Единствената особеност е че IR-адаптера е на USB, a повечето програми които свалих са само за RS232 (паралелния порт) и изобщо не разпознават никакви сигнали...
Моля помогнете защото от 2 дена се ровя из нета и попадам на едни и същи линкове с програми които не ми вършат работа...
Целата е да си управлявам Winamp-а или WinMedPlayer-a, a по нататък евентуално да отварям папки или да стартирам програми  _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:03 Заглавие: Re: Търся програма за управление на пц чрез Infra Red |
|
|
| nihilista написа: | | ....a повечето програми които свалих са само за RS232 (паралелния порт) .... |
Това е сериен (последователен) порт  |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 13:26 Заглавие: |
|
|
Ясно ми е че не е сложен за направа, но аз вече имам приемник, и освен това си ползвам (последователния) порт за друго. Иначе за Com порт намерих поне 5 добри програмки Благодаря все пак за инфото, ще продължавам да търся  _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 13:51 Заглавие: |
|
|
пробваи в GIRDER всички плъгини, ако не стане потърси плъгин според устроиството което ползваш. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 9:03 Заглавие: |
|
|
А какъв е модела на това устройство да не би да е тайна, или е за развиване на въображението?
(тези, които съм виждал са с конвертор USB-RS232 вътре и към серийния порт е закачен IRDA модула, така че би трябвало да стане и с драйверите за сериен порт ако въобще говорим за едни и същи неща) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 9:54 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | да не би да е тайна, или е за развиване на въображението?
неща) |
Това не го разбрах...
Това в долния десен ъгъл: http://www.germes-online.com/direct/dbimage/50269822/IRDA_USB_Dongle.jpg
Никаде не пише модел, това е обикновено китайско инфра-ред адаптерче на USB . На обложката му пише IrDA Wireless Brige. Купих го от Conrad за 6 лева и като гледам май никаква работа няма да ми свърши...
Засега май варианта е да си направя един IR за серийния порт и с един адаптер RS232 to USB.  _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
Grisha Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 19:34 Заглавие: |
|
|
Здравей. На този адрес http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB%20(AVR)_eng.htm
има plug-in за Girder които работи през usb , но ще трябва сам да си направиш приемника.Аз си направих варианта с AT90S2323-10 и работи без проблеми. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 04, 2008 7:59 Заглавие: |
|
|
Не виждам защо не пусна тази снимка още в началото.
Моят модул е като този горе в средата. Когато го отворих се оказа че вътре си има USB-RS232 конвертор и като се включи към компютъра се държи като сериен порт. Така че би трябвало драйверите за сериен порт да са приложими. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 04, 2008 11:22 Заглавие: |
|
|
Значи отворих го и вътре има 2 чипа, един с 14 Пина (Y57AG74F125)
и един по-малък с 8 пина (WD9690742).
Разпознава го като USB IRda Kingsun KS-959. Вчера съм се човъркал най-малко 6 часа с програмата Girder, и по едно време започна да разпознава някакъв сигнал, но се оказа че не е от дистанционното... и автоматично си настрой всички команди. Името на командите бяха нещо от рода: Automatic Satelite .... _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
|