| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 20:31 Заглавие: Филипс МОД. РТ1554/58 не тръгва високото |
|
|
Колеги тиви-то е със шаси L9.2Е-АА,проц. SAA 5560 /M3/0187,видео ТДА 8842,звук ТДА 7056В,верт. ТДА9302Н, ИС SМД корпус успях само №-ра да разчета 6323Д. При пускане от Р+ диода мига четири пъти и тв-то спира. По време на пулсацията вторичните напрежения от ТХО-то
8 и 5 в се появяват. Напреженията от захранването 95в. 16в. и 9.5в. са стабилни. При мерене с осицилоскоп импулсите на тр-ра на хор-ла са нормални. Тр-ра ВU 1508DX и ТХО-то са сменени. При разкачени вторични напрежения на ТХО-то симтомите са същите. Тивито неще и неще да тръгне. Ще съм благодарен на всички отзовали се.
Разполагам с не пълна схема ,ако някой я има моля да ми я изпрати на мейла.
Коригирай си поста и заглавието-марките и абревиатурите на елементи-на родния им език _________________ dnt |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 20:57 Заглавие: |
|
|
Пратих ти моята схема . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 21:04 Заглавие: |
|
|
А другите напрежения /вторични/от тхо 190в.и отоплението макар и за кратко появяват ли се. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 21:16 Заглавие: |
|
|
Да кинескопа светва за секунди след като го включа няколко пъти от Р+ вече загрял. А 190в съм изключил да товарят.Ефекта е същия. _________________ dnt |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 21:20 Заглавие: |
|
|
Нещо не се връзва ,или е прекъснал в.в.диод или анодния конд е дал фира .Я си закачи 190 волта и вдигни скриина докрай.И повключвай малко да видим какво ще стане.Мене все ме тегли към вертикал. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 21:20 Заглавие: |
|
|
| dnt написа: | | Да кинескопа светва за секунди след като го включа няколко пъти от Р+ вече загрял. А 190в съм изключил да не товарят.Ефекта е същия. |
поправих си грешката _________________ dnt |
|
|
 |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 21:45 Заглавие: |
|
|
| dnt написа: | | dnt написа: | | Да кинескопа светва за секунди след като го включа няколко пъти от Р+ вече загрял. А 190в съм изключил да не товарят.Ефекта е същия. |
поправих си грешката |
Напрежението към вертикала също бях изключил ,но промяна няма, би следвало да тръгне на вертикална черта но уви няма никой. Разкачал съм вторичните напрежения едно по едно от ТХО-то. _________________ dnt |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 9:09 Заглавие: |
|
|
Би трябвало да тръгне на хоризонтална черта.Понеже няма таблица за грешката или аз не можах да намеря и понеже ми се струва малко грешен подхода ви към проблема /чрез отстраняване на товар се стремите да приведете телевизора в работен режим/.При някои от кинескопите особено тези които стартират с мек старт не се чува характерното изпращяване като вдигне високо,за това ви карам да закачите всичко и да направите това дето съм написал по горе.Аз съм почти убеден че високо има. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 14:51 Заглавие: TV PHILIPS РТ1554/58 не тръгва високото |
|
|
Колега pepi значи преди да разкача всички напрежения при пускане няколко пъти от Р+ отоплението светва, 190в също ги има. По време на пулсациите кинескопа присветва до четвъртото премигване и импулсите на колектора на транзистора на хоризонтала също идват за секунди и спира. Именно за това бях разкачил вторичните напрежения едно по едно. Без товар ефекта е същия. Вече ме обхваща мисълта да не би да има нещо и в захранването. Почвам да търся и там дефекта. _________________ dnt |
|
|
 |
|