Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

загряване на електромотор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не би да е GRUNFUS ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 21:17    Заглавие: Re: данни Отговорете с цитат

muy написа:
2 m(това е микро ама кат не знам как да го напиша тук...)

Код:
How do you write µ?

If you're using English-International, or most other international IMEs, as your keyboard setting (but not EN-US), press AltGr M, or Ctrl Alt M. Alternatively, you can press Alt 0181 (on the numpad), which works on ALL IMEs and regions.

http://www.utorrent.com/faq.php#How_do_you_write_.C2.B5.3F
Wink
проба : µµµ

Възможно- най- краткия превод: натискате и задържате бутон ALT. Натискате последователно цифрите 0181 и тогава отпускате бутон ALT. Трябва след отпускането да се появи символа µ.

Последната промяна е направена от bobykafe на Пет Юли 04, 2008 21:23; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Offtopic/
И още по-просто и сигурно е възприето като представка микро да се ползва u.
uF - микроФарад
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Струва ми се че човека е писал за уточнение,или като няма какво да кажем по темата....................... Evil or Very Mad
Върнете се в началото
muy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

ще можете ли да ми отговорите на конкретния въпрос за кондензатора...как точно влияе на затоплянето(и става въпрос за мотора, а не за всемирното / моля не се отклонявайте от темата, има толкова много неща които да научаваме, но за момента просто не ме интересуват...). БЛАГОДАРЯ ОТНОВО!
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

По горе ти зададох въпрос на който не отговори Confused Има такива помпички които се слага по парното и си греят това е нормалния им режим.Снимай я да я видим.Надали помпата ти е с центробежен рег..Ако кондензатора не ти е в ред няма да ти работи помпата и ще имаш проблеми с нея.
Върнете се в началото
tankovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени го този кондензатор със същите стойности, ако е лекажен (с утечка) токът продължава да протича и през пусковата намотка и за това грее.
Имай предвид че не е електролитен.
Върнете се в началото
muy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 9:54    Заглавие: Отговорете с цитат

предполагам, че съм Ви вече досаден, но ми липсват познания и малко искам да закърпя дупките в тази област, затова моля да ми простите...
1. Относно OLD4 и Да не би да е GRUNFUS ?
Просто нищо не ми говори и не мога да те разбера...малко по напред съм дал снимка на мотора / за пояснение използва се за една центобежна водна помпа имам в изобилие всекакви детайли които мога да подменям ама нещо не ми се ще като маимуна само да извършвам операциите, ами и малко да съм наясно.../
2. може би греша, но за какво служи кондензатора - не е ли за да достигне необходимите обороти на въртене, ако не е в ред просто няма да се върти, ще чуваме едно жужене и съответно ще имаме затоплянето, но ако достигне работните обороти може ли отново да запитам , да затопля заради "кондензатора".
3. този тип мотор може и да си работи без кондензатора ама требе да си го врътнем ръчно и после нема проблем...
4. относно tankovbg, прости ми за глупавия въпрос, искаш да ми кажеш 4е ток не протича през пусковата намотка когато достигнем обороти ли...
5. наи-добре ми даите некакво линкче за налична електротехническа литература, щото малко се пооплетох...а и не искам да ви губя времето, за да мога да си изясня и разгледам на спокоиствие, откъде какво и кога минава, как се променят стоиности и т.н.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 10:04    Заглавие: Отговорете с цитат

По точка 2 кондензатора и пусковата бобина служт само да се преодолее първоначалния пусков момент след това тока през тях рязко спада.
Не съм видял снимката Confused залят ли е статора защото така не се вижда и помпичката е доста корозирала на вид.Грунфус са подобни помпи за това питах.
Върнете се в началото
muy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 10:34    Заглавие: Отговорете с цитат

ето още една снимка която имам от една бобина със счупен корпус, утре мога да пробвам да направя повече и по ясни ...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети