Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импулсен трансформатор ?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 7:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Неадекватното в цялата ситуация е това ,че си се захванал да правиш галванично разделяне с DC-DC преобразувател ,който за да работи се нуждае от постоянно напрежение на входа за ОВ на компаратора-по този начин той стабилизира . А би било 100 пъти по просто да си направиш един блокинг -генератор ,например по схема за захранване на луминесцентна лампа ,да изправиш вторичното напрежение/естествено с много по малко навивки/ и да си го стабилизираш с прост параметричен стабилизатор-ICL7106 хаби към 2 мА . Пък и можеше да обясниш в началото какво искаш да правиш ,за да може да разбереме и да те насочиме . Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди време във Варна бях попаднал на готов волтметър на базата на 7106 или 07 - пишеше, че може да си мери собственото захранващо напрежение, а нямаше нищо по-особено по него. Дали няма някакъв начин да се постигне целта без галванично разделяне? Ако не ти е спешно, ще проверя пак - тогава имаха само една бройка и беше повредена, затова не я взех.
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Има такова животно - произведено е от "NN electronics" - Шумен. Дори в инструкцията пише, че е желателно да се свържат двете маси за по-точно измерване. Реализирано е със 7107; мисля че разликата между 7106 и 7107 е в изходните стъпала, входовете и начина на измерване са еднакви. Преди време се бях занимавал повечко с тях и имах някакви проблеми, но не можах да си намеря записките от тогава. Със сигурност си спомням, че имаше нещо сбъркано в схемите от pdf-a който ползвах - беше пропусната някаква връзка или нещо такова.
Та мисълта ми е, че има начин да стане и без отделно захранване за АЦП-то. Купил съм едно такова, ще се опитам да видя как е направено, макар че е доста ситна платката.
Върнете се в началото
Azer
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив/София

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2005 6:54    Заглавие: Отговорете с цитат

След доста борене го измислих това захранване ... С МС-то стана, но с много врътки. Затова реших да пробвам с таймер 555, проблем имаше и тук, защото максималния ток е 15мА и след като се трансформира не беше стабилно, затова след него свързах един транзистор ОЕ и в колектора първичната намотка на тансформатора. След това гретз и 7812. Така може да се товари до около 200мА което за моя случай е перфектно. Мерси на всички който дискутираха с мен този проблем. Ако някой се интересува от конкретната схема и всичко подробно .... да ми пише ще му я пратя !
Тишо
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Неадекватното в цялата ситуация е това ,че си се захванал да правиш галванично разделяне с DC-DC преобразувател ,който за да работи се нуждае от постоянно напрежение на входа за ОВ на компаратора-по този начин той стабилизира . А би било 100 пъти по просто да си направиш един блокинг -генератор ,например по схема за захранване на луминесцентна лампа ,да изправиш вторичното напрежение/естествено с много по малко навивки/ и да си го стабилизираш с прост параметричен стабилизатор-ICL7106 хаби към 2 мА . Пък и можеше да обясниш в началото какво искаш да правиш ,за да може да разбереме и да те насочиме . Успех!

Хм...
Абе не си прав. Wink
С 34063 не е никъкъв проблем да се направи с галванично разделяне и стабилизация. Само трябва да се навие траф. и да се направи обратна връзка с оптрон. И си готов. Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети