| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
karrlito Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 19:34 Заглавие: Помощ за колони |
|
|
Значи имам 2 колони по 25 вата 4 ома които са със скъсани мембрани но работят и искам да ги оправя. Дали има някъде магазин за поправка или за купуване на мембраните.Прикачил съм снимка за да се види по точно проблема. И вторият ми въпрос е свързан с усилването им. Имам subwoofer : http://19178.stantek.com/ към който съм ги свързал. Дали ще има някакъв проблем? И третият ми въпрос е свързан с subwoofera. Капакът за отваряне на кутията се намира точно зад subwoofera и когато има по голям бас почва да вибрира и да дразни. Та въпросът ми е дали може с вата да се покрие вътрешната му страна за да не дрънчи или по някакъв друг начин да се оправи. Ако някои има отговор поне на 1 от въпросите ми моля да пише. Извинявам се че написах всичко в 1 тема.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 19:49 Заглавие: |
|
|
Здравей и добре дошъл във форума.
Това което ти е скъсано се казва Гофра а не мембрана. Такива гофри можеш да намериш в магазин в който продават тонколони и принадлежности за тях. Само трябва да съблюдаваш размера им да съвпада със този на колоните ти. Също така много трябва да внимаваш ако смяташ да ги лепиш ти защото центровката трябва да е много добра. |
|
|
 |
karrlito Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 19:55 Заглавие: |
|
|
| Доста магазини обиколих всички казват че не знаят къде може да се намерят.А ако успея да купя с какво лепило да ги лепя. |
|
|
 |
krisko92 Опитен потребител

Регистриран на: 12 Сеп 2007 Мнения: 103 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
| Не е ли по-добре да си вземе нови говорители момчето? Работата е доста пипкава, за да се извърши в домашни условия и да стане както трябва. |
|
|
 |
karrlito Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 20:12 Заглавие: |
|
|
Ако си взема майка ми постоянно ще ми натяква че харча пари за глупости и че имам хиляди колони в нас ако не ги направя ще си ги слушам така.
Пишете и за другите въпроси плс.  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2008 2:22 Заглавие: |
|
|
1.Не е толкова лесно да се смени трептилката и да стане като хората.По-добре купи нови говорители.
2.Виж какво съпротивление пише на изходите на субуфера-да не опукат стъпалата като набримчиш Цеца Величкович на мах.
3Ами подложи си някакво парче вата след като те дразни.Няма проблем. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
karrlito Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2008 9:22 Заглавие: |
|
|
Колоните ги включвам на изходите на малките колони на събуфера а те са 12 вата. Големите колони са 25 вата. До сега съм слушал с едни респром стари които са 6 вата. Ако изходите са с повече ватове кое може да изгори колоната или усилвателя?
3.Капака на събуфера при работа се загрява и ако сложа вата дали няма да се загрява повече или да не се запали нещо не знам.  |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2008 12:38 Заглавие: |
|
|
Заеби мощността.Прочети отзад на изходите за озв.тела с какъв импеданс е оразмерен да работи субуфера.Ако капака е твърде близо до радиатора с крайните,вата не е желателно да се слага.По-добре е ако има възможност да се обканти с гумена лента или нещо подобно. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2008 21:14 Заглавие: |
|
|
| Не е толкова сложно да се заменят едни гофри,напротив елементарно е ако знаеш как да го направиш!Пиши на лични ако решиш да ги правиш сам,ще ти помогна |
|
|
 |
|