| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 10:38 Заглавие: TV Samsung WS32Z46V шаси K55A незнайни елементи |
|
|
Здравейте,
Въпросният телевизор е с изгорял краен транзистор за ХО. Има два елемента, резистор R826 и кондензатор C830, които са почернели и не се разбира какви са им стойностите. На схемата не са дадени, но на практика ги има. Прикрепил съм файл с рисунка на схемата на свързване на тези елементи. Някои може ли да ми каже какви са им стойностите и какво се цели като краен ефект с тази RC верига? Не съм срещал подобно решение.
Последната промяна е направена от mteddy на Вто Юни 04, 2013 15:11; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:01 Заглавие: |
|
|
Какво ли ще изгори следващия път след като гръмне ХО.
Според мен се пуска някакъв хармоник с определена амплитуда, може би за компенсация. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Какво ли ще изгори следващия път след като гръмне ХО. | Със сигурност нито един от двата,елемента,защото няма да са там.Освен това не са защита,та не мога да ти разбера въпроса.Тези елементи е безмислено да седят там.Махни ги. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:29 Заглавие: |
|
|
| Мармота е прав ,тези елементи нети трябват иначе транзистора гори заради лошо охлаждане ,ТХО ,завишено В+ или искрене в куплунга на отклонителхата система |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:37 Заглавие: |
|
|
+кинескоп,честота на редовата и корекции.Но това са основни неща и не им е мястото тук.Или може би тук им е мястото  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Със сигурност нито един от двата,елемента,защото няма да са там.Освен това не са защита,та не мога да ти разбера въпроса.Тези елементи е безмислено да седят там.Махни ги. |
За мен samsung са такива "икономисти" , че едва ли биха сложили нещо без да има смисъл. Да, не е защита, но явно има променлива съставна на захранването, която нещо "прави". Мен ме интересува какви стойности имат тези елементи и понеже не ми е ясна съвсем тяхната финкция - попитах за нея. Нека все пак подходим малко по-научно, дори и да решим, че не ми трябват, на мен или не телевизора.
| Цитат: | | транзистора гори заради лошо охлаждане ,ТХО ,завишено В+ или искрене в куплунга на отклонителхата система |
Сега като ровя по-подробно виждам, че е заминала червената TDA6111Q. Mоже от жегите през ония дни, макар телевизорът да е спрял по обяд след като е рабитил цяла нощ и му са се губили цветовете на няколко пъти. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 12:14 Заглавие: |
|
|
А може и червения катод да укъсил с отоплението и от там да е горяло назад по веригата ,провери дали не е изгорял един ценер около TDA6111Q и една индуктивност през която минава 200в.Въпреки че в тоя модел на мен все зеления цвят е укъсявал.Ако е така по натам процедурата е ясна.Ако не е ясна пак ще я опишем.
P.S. Обърни внимание на това което съм написал ,дефекта е типичен аз тоя модел. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Чет Юли 17, 2008 12:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 12:22 Заглавие: |
|
|
| TDA6111Q гори като се разпляка ТХО-то. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 13:06 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Да, не е защита, но явно има променлива съставна на захранването, която нещо "прави". | Очевидно е променлива,постоянна няма как да мине.Не намирам никаква логика тези елементи да присъстват,затова не се и замислям защо са там.
| Цитат: | | Мен ме интересува какви стойности имат тези елементи |
Ти сам каза,че ги няма по схема.Не им знам стойностите.Продължавам да твърдя,че дори не трябва да са там. | Цитат: | | Нека все пак подходим малко по-научно | Това може да направим,след като си отремонтираш телевизора и намериш първопричината на дефекта.Наблегни на това,после ще го мъдрим чий го дирят тези елементи там и приблизителни стойности(щото по схема отсъстват ).
P.S.Вече имам обяснение,но това не ти решава проблема с телевизора. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|