| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2008 7:10 Заглавие: problem samsung CK 5320TR сменен кинескоп |
|
|
Колеги този телевизор бе с издухал кинескоп .Имах един чисто нов кинескоп A48 ECR 11X1B и реших да го сложа на този телевизор.След замяната всичко заработи супер добре само дето след угасяне на телевизора се появяваше петно с трите цвята в средата за 3-4 секунди .така изкара няколко месеца и сега почна да прави магарии.Като се пусне студен телевизора всичко е наред ,но след 10 минути кинескопа като че излиза от режим и на екрана обектите започват да изглеждат като цветни сенки все едно кинескопа е излязъл от режим или по скоро като да вдигнеш контраста и яркостта на макимум и да се получи премодулация на образа с едно цветно характерно бръждене и преливане на цвета все едно кинескопа е издухан или има утечка.Направи ми впечатление че отоплението на шийката на кинескопа свети много силно и се замислих дали този кинескоп не се нуждае от по малък отоплителен ток и затуй сега да се получи този ефект.Ако някой има идея да помогне .На първо време мисля да сложа на отоплението по високоомен резистор че да видим оригинално е 0.47 ома аз мисля да сложа 2-4 ома. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2008 7:31 Заглавие: |
|
|
Осцилоскоп-22Vp-p за отоплението
chassis SCT11D -има го в обменника.Не вярвам да е до отопление причината -по-скоро захранващи напрежения,проверявай наред  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2008 18:36 Заглавие: |
|
|
Виж електролита на видеоусилвателите. Ако захранването е било вдигнато нагоре и отоплението може да му е завишено но вече е свършен факт.Уредите и осцилоскопа ще покажат.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|