|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 14:53 Заглавие: |
|
|
| пробвали да намалиш малко ару с резисторен делител? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 15:47 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | В сервизен режим не мога да влеза да проверя как е АРУ, но на тунера е 8.54 в. | И аз мисля, че проблема е от АРУ-то. Толкова е без сигнал, а с хубав сигнал трябва да пада до 4-5V. Виж дали се променя напр. на 54кр. на TDA8374 със и без сигнал. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 16:08 Заглавие: |
|
|
Благодаря колеги, на 54 крак си стои 9,6в със и без сигнал, така че сложих от 4 крак на тунера към маса 18 к и напрежението спадна до 4,5в. Сега го наблюдавам.
P.S. За съжаление дефекта пак се проявява. По всяка вероятност проблема е и в тунера. Ще го сменя да видим.
П.П. И от тунера не е. Митачи май ще излезе най-прав. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2008 9:15 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | сложих от 4 крак на тунера към маса 18 к | Mitachi ще излезе прав, но това не си го направил добре, всяка програма иска различно АРУ. Сложи един тример, намали го (докато образа стане зърнест) и виж дали ще криви като на снимката. След това и в сервиз трябва да го намалиш, за да видиш дали ще се промени 9,6V на 54кр. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2008 13:57 Заглавие: |
|
|
| Направих така както ми каза ,с тример, но ефект няма, пак си криви. В сервиз не мога да влеза, нямам пулт. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|