| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 10:43 Заглавие: |
|
|
Можеш също да се помолиш в някой сервиз за ел. мотори да ти налеят малко лак с който "заливат" намотките , имат цели баки , не вярвам да ти откажат . Този лак съхне бавничко , но процеса може да се ускори с умерено загряване с "духалка" . Стегне ли - държи перфектно - и механически , и на температура . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 17:11 Заглавие: |
|
|
milmar лака за който говориш е нитроцелулозен.Има такъв по железариите в кутии като на блажна боя,незнам точно колко струва но ще е около 5лв.Има и епоксидна смола в едни картонени кутиики я продават вътре са смола към 200 гр и втвърдител 10-20гр.,цената пак е около 5лв. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 18:56 Заглавие: |
|
|
nobodyshadow
Не е нитроцелулозен и издържа на много високи температури също така има много добри якостни характеристики. А ако някаде ползват нитроцелулозен лак, жалко за тях. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 23:16 Заглавие: |
|
|
Не се бях сетил че по работилниците ще имат такъв лак. Мерси за идеята! Нитроцелулозния евентуално също може да свърши работа понеже изискванията не са кой знае какви. Трябва да държи на не повече от 100-120° и да не остарява прекалено бързо. Ще е чудесно ако слепва метал за метал (месден проводник) поне за известно време. И да не влошава много характеристиките на ВЧ траф (~40kHz). _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Jerryq Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 19, 2008 23:00 Заглавие: |
|
|
| Нитроцелулозния лак не е подходящ, защото няма якостни качества. На milmar идеята е по-добра. |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:26 Заглавие: |
|
|
Аз навивам намотките така:първо нанасям тънък слой лепило прома и след като навия намотката обливам с каноконлит. _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
|
|
 |
|