| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 0:07 Заглавие: |
|
|
както казаха има помпа и ПОМПА , но и аз използвам и двете според ситуацията _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
blunt_mitachi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 14:11 Заглавие: Re: помпа или ширмовка |
|
|
| И аз съм за помпа със силиконов накрайник. |
|
|
 |
cvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 20:54 Заглавие: |
|
|
абе питам ви щот съм с румънски индукционен поялник,а той е маломощен и е мъка да разпоя буксите по пц. дъна та му гори много човката и слагам 2кв.мм мостовак,но пак е мъка даже с запалка опитах но се окади яко само , та тия помпи смучат само и не нагряват значи...мхм.... _________________
. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
| Има и такива дето нагряват и смучат. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 21:20 Заглавие: |
|
|
Има Дуалки за горещ ваздух/300 и 500 град./ по нашите магазини.
Удобни са. Има и по стар метод: Игла от спринцовка и нещо за нагряване..... |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 7:22 Заглавие: |
|
|
Има и един метод на издухване.
Намираш стъклен шлаух Ф6-8мм дълъг около 10 см. стопляш добре калая и духаш рязко с уста през шлауха.Лошото е че всичко става в калй и после трябва да се чисти.
cvb Това дето го правиш с индукциония поялник да копаеш по дъна не е много здравословно,купи си един поялник 40 60W не са толкова скъпи(5-10лв.). _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2008 23:16 Заглавие: помпа или ширмовка |
|
|
| За крачета,като на тюнера от 25г.ползвам една прерязана игла от кръводаряване,вкарана в задната част на баннанщекер или букса за уред,а големите и трудне спойки на старите филипсови тюнери-с2 поялника едновременно.Е,когато остава тенол по крачетата-с ширмовка,важно е да не се повредят и отлепят пистите,че понякога са много тънки,но един професионалист,който педи е отлепил много,знае как и колко да нагрява.Всичко се учи,никой не се ражда професор,пък и има поговорка,че човек се учи от грешките си.Веднъж,дваж сгрешиш,пък после се засрамваш от себе си и сам търсиш начин за усъвършенстване.Успех и на теб млади приятелю в науката. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 9:14 Заглавие: |
|
|
Относно буксите на PC-дъната, там е по-сложно, защото може би са запоени на няколко слоя от платката... По темата бих казал, че си е въпрос на какво свикнеш... аз го карам на ширмовка и чат-пат на помпа... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 22:51 Заглавие: |
|
|
| nafo написа: | | Относно буксите на PC-дъната, там е по-сложно, защото може би са запоени на няколко слоя от платката...... |
... на няколко слоя , да ! , никой не знае на колко ...
Аз бих посъветвал в такива случаи счупване/сцепване на това което ще се вади ... и след това пин по пин и краче по краче .
Иначе - скапаш ли метализация ... забрави ... и инженера проектирал платката не би могъл да ти помогне . |
|
|
 |
|