|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 16:42 Заглавие: Подарявам 2 транзисторни радиопремника |
|
|
И двата са от любителски китчета и са доста запазени. Сглобявал съм ги като хлапе. Дори се сещам, че веднъж по повод едното радио по инерция включих 6 волтов поялник директно в контакта. Голямо шОу настана. Извиваше се по пода като змия и хвърчаха искри през балатума в кухнята право към панела на пода, докато накрая изпуши с гръм и трясък.
Остана ми като обица на ухото още от малък - "Гледай къде какво пъХаш за да са предсказуеми последствията"
-Едното радио е "Киев 4":
Работи безотказно. Иска само потенчиометърче 10kОм за смяна. Не ми се занимава вече.
Подробна схема и описание;
Транзистори: 8 транзистора от които последните 2 са сменени с 2T6551 и 2T6821 за по-голямо НЧ усилване.
Обхват: Дълги вълни -> 148-:-415kHz;Средни вълни -> 525-:-1607kHz
Батерии: 1,5Vх6 батерии А332 нестандартни руски батерии, които никъде не се намираха на времето. Сега има такива Duracell за фотоапарати.
Цвят: Патешко жълто.
Дизайн: Заоблен и нетипичен за руската действителност от онова време, може би защото е Сделано в Украйна
-Другото радио е "Юнъст 102" //безтрансформаторния вариант//
Така и не успях да го подкарам, но и не съм се мъчил много с него. Бях доста дребен; Подробна схема и описание.
Транзистори: 9 транзистора; едното детекторно диодче е сменено защото се счупи още навремето. Има вероятност да има студена спойка някъде.
Обхват: Средни вълни -> 520-:-1600kHz
Батерии: 9V с плоска батерия
Цвят: Черен.
Дизайн: Ръбат и типичен за руската действителност от онова време, като джобното транзисторче се првръща по-скоро в умален вариант на характерния за всякаква соц техника, руски сандък от онова време. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 17:27 Заглавие: Re: Подарявам 2 транзисторни радиопремника |
|
|
| PET3 написа: | "Гледай къде какво пъХаш за да са предсказуеми последствията"
|
Off: Това е много важно повече сега-когато си голям.Че последствията са доста по тежки и скъпи..... Добре че има "гуми"  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 14:06 Заглавие: |
|
|
Запазени за един луд фен _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|