| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blackcodda Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 11:08 Заглавие: Търся специалист електричар, който.... |
|
|
Търся специалист електричар, който да изработи електрическо устройство по зададени от мен схеми. Става дума за фазов конвертор (Phase converter), който от монофазен да конвертира в трифазен ток.
Моля само сериозни хора да се обадят на 0888772236 или да пишат на [email protected].
Намирам се в София, но мога да изпратя схемите по мейл и да получа готовото изделие с куриер. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
РДочев Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 12:11 Заглавие: |
|
|
| И всичко това за едната слава ли! |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 14:28 Заглавие: |
|
|
Защо не си вземеш готово фабрично устройство, може да е малко по-скъпо но за сметка на това си има гаранция и сервизно обслужване и ще е с гарантирани параметри.
Преди няколко години ми демонстрираха инвертор на фирма Omron който осигуряваше трифазно захранване за 3ф двигател от еднофазна мрежа. Демонстрацията беше в един провинциален офис на фирма Гемамекс, които са им дистрибутори за България.
Инверторите бяха J7 (честотен 0.1-4kW при 3ф и 0.2-1.5kW при 1ф захранване) и V7(векторен/честотен 0.1-7.5kW/3ф и 0.1-4kW/1ф). Данните са от тяхна брошура, ако ги попиташ може да имат и за по-големи мощности.
http://www.gemamex.com/index.htm |
|
|
 |
blackcodda Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 14:39 Заглавие: Благодаря! |
|
|
В отговор на РДочев - всяко нещо си има цена. Правилният пост би бил нещо от сорта на "Да, мога да го направя и цената за това е...". Така пуснато за мен означава че с тоя майстор по-добре да не говоря.
В отговор на поста за Гемамекс - много благодаря за полезната информация, но не съм сигурен доколко ще свърши работа, защото на мен ми трябва доста по-мощно нещо:
За да е по-ясно - целта на операцията е да се включи машина, която работи на трифазно напрежение 208V (такъв е трифазния в Канада/САЩ) на нашия монофазен чрез този "phase converter". Мощността на машината е около 9 киловата на около 35/40 Ампера. Принципно има опция за превключване на 220-240V, но предпочитам да не барам фабричните настройки.
Ако някой е запознат или е правил подобно нещо - нека да сигнализира.
И още нещо - за информация - Ходих на крака до Енергото (след като въобще не успях да се свържа по друг по-интелигентен начин с тях), да питам за пускане на трифазен ток - отговора беше да почакам най-малко три месеца и да си приготвя най-малко 450 лв.
Най-малкото, което мога да направя при такива обстоятелства е да търся по-умно решение от тяхното, защото машината ми трябва работеща. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 15:00 Заглавие: |
|
|
blackcodda,
1. Има бутон за добавяне и редактиране на собствените ти постове след като си се сетил още нещо.
2. За да получиш смислени отговори бъди така добър да дадеш цялата информация по случая, а не "на час по лъжичка".
3. | blackcodda написа: | | Принципно има опция за превключване на 220-240V, но предпочитам да не барам фабричните настройки. |
За какви фабрични настройки може да става дума ако това е предвидено! А най-вероятно наистина е така.
4.Вместо да поставяш задачи от типа "Как да използваме микроскоп за да заковем пирон" - по-добре дай повече подробности около захранването на самата машина и/или се свържи с човек който да погледне на място.
5.Да обърнеш монофазна мрежа в това което искаш при тази мощност - изобщо не е шега работа.
6. По повод на това:
| blackcodda написа: | | Така пуснато за мен означава че с тоя майстор по-добре да не говоря. |
за мен пък означава, че изобщо не си наясно какво искаш и че тази тема не е от много смислените. А и отговора който коментираш е повече от адекватен на първия ти пост:
| blackcodda написа: | Търся специалист електричар, който да изработи електрическо устройство по зададени от мен схеми. Става дума за фазов конвертор (Phase converter), който от монофазен да конвертира в трифазен ток.
|
|
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 16:01 Заглавие: |
|
|
| При "фабричните настройки" най-вероятно трябва да се превключи някое ключе (може да е във вид на щифт) или да се свърже по съответната схема. А пък ти ако искаш си направи цяла совалка да захранва машината, то ще ти излезне по скъпо от отколкото да си купиш нормална машина предвидена за Европа. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 16:06 Заглавие: |
|
|
Плати си за трифазен ток. Не е само 450 лева. Повече е. Ще ти трябва и проект и т.н. Обаче! Така си решаваш проблема веднъж, а не на парче. Дори и да ти пуснат трифазен ток, пак ще ти трябва трансформатор. Отделно, че 60 херца не са 50 херца. 50 ампера не разбрах на фаза или общо за трите фази. Дори и да е общо за трите фази, това означава, че при 100% КПД на трансвертера ще теглиш 50 ампера от монофазна мрежа. Е, няма как да стане. Ако си има опция машината да работи на 380 волта 50 херца, превключвай. В противен случай решението ще отиде към няколко хиляди лева. Да не кажа десетки. И като гръмне машината, ще ти е виновно допълнителното устройство. Луд да се върже на тази идея няма. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 19:41 Заглавие: |
|
|
http://www.isomatic.com/html/Bul/MainBul.htm
Питай ги, мисля, че ще могат да преправят стандартен модел на необходимото напрежение, а най-вероятно ще могат да решат и проблема с честотата. Предполагам, че няма да е много по-скъпо от пускането на трифазен ток във варианта:
| Vaklin написа: | | Не е само 450 лева. Повече е. |
Сподели резултата.
P.S. И аз съм на мнение, че е по-добре да си извикаш специалист да прецени дали машината не е предвидена и за 220В.
P.P.S. И да почерпиш ако се окаже, че е така  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 21:24 Заглавие: |
|
|
Хора, ако някой ми намери трансвертер 10 киловата който от 220 волта монофазно направи 210 волта трифазно 60 херца и на изхода му е що годе синусоида и трите фази не се разбягват при асиметричен товар и издържа пусков ток 30-40 ампера (тук дали е фазен или линеен е без значение) и това чудо на техниката има поне минимално изискуемите защити за захранване на въртящи се механизми и това всичкото е под 1000 (ХИЛЯДА) лева аз купувам 10! Ще се мъчите да ебете дявола???
Нека човекът обясни каква е машината. Аман от дърводелци, де.  _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:45 Заглавие: |
|
|
| Пращай схемите и ще се уточним за цената. |
|