| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 17:30 Заглавие: Goldstar CKT9745 обърквам нещо в сервизното-РЕШЕНО! |
|
|
Здравейте, колеги! ТВ е Goldstar CKT9745, шаси PC91A,проц SAA1293-02, памет MDA2062. ТВ имаше няколко др дефекти и след така нанесения ремонт работи добре,но забелязах, че бутоните не управляват правилно ТВ. Влязох в сервизното и на байт 4 промених нужния бит(1-ви), след което всички бутони работят перфектно.НО, след така променената версия за бутоните всички канали са заключени(тъмен екран без звук и не се настройва), работи само 0(а/в канала) който е на снежинки. При въщане на старота сервизна настройка ТВ работи, но бутоните не съвпадат . Молбата ми е да подскажете как съм успял да ги заключа всички канали...или защо не е възможно да се настроят наново. _________________ Никога не е късно да станеш за резил...
Последната промяна е направена от Ivan4o на Пон Юли 21, 2008 18:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 17:44 Заглавие: |
|
|
Нещо бъркаш (май и в обяснението).
Или има и друг проблем с паметта.
Опитай малко по-подробно:
-какво става на индикатора като се опитваш да настройваш?
-аналоговите регулировки чува ли ги ...
.... |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 17:58 Заглавие: |
|
|
Точно по тази таблица гледам и настройвам.Свалил съм я и на руски(там е по-подробно обяснено). Може би бъркам нещо при настройването, ма се омотах вече . Значи имаше един канал(38-ми), на който вървеше настройката нормално, но и него заключих по необясним начин.При опит да настроя нещо...индикацията е нормална, но колкото и да задържам бутона за търсене не открива програма. Екрана е тъмен и няма звук. Само на 0-ла има снежинки и се търси нормално(не смея да настройвам там, да не я заключа и нея) _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 18:05 Заглавие: |
|
|
При регулиране на аналоговите какво става?
Пак питам.
Няма начин при промяна само на този бит 4.1 да стават такива абракадабри при читава памет!
Като влезеш пак в сервиз след промяната само този бит ли е променен?
Напиши какви са ти текущите опции. |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 18:13 Заглавие: |
|
|
Да, само този бит! А променях с образователна цел и доста други битове,но на края възстанових всичко както трябва да е(според мен). Значи проблема е решен, така че смятам да закрия темата и да спра спама по нея. ТВ го насторих на 2-3 канала, а явно ще стане по тоз начин на всички, като тръгнах от единствения"отпушен"(0). Настроих него и запомних програмата на 1...след това мръднах малко и запомних на 2....и т.н. И все пак ЕФЕКТА си е налице:на празна позиция ТВ НЕ СЕ НАСТРОЙВА, върти търсенето има индикация, но екрана си е черен и няма звук, въпреки че извъртях няколко търсения по 3-те диапазона. Благодаря на всички отзовали се,малко дилетански действам и обяснявам, ма ще извинявате! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 18:20 Заглавие: |
|
|
Както и да е, но ползата от файдата в тази тема - клони към нулата.
Има опция за така наречените интелигентни клавиши - демек при чиста празна памет ("скипнати") програми тези канали се прескачат.
Освен това - задава се дали е само финна, дали да търси само в текущия диапазон или при достигане на края да минава в следващия.
Когато настройваш обаче можеш да ги зададеш както с Р+/-, така и директно и да запомниш "върху" тях.
А подхода при този процесор е този който си написал. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 18:34 Заглавие: |
|
|
Да допиша - многократно писаната вече опция 2 бит 7, който отгоре на всичко не се и изобразява (трябва да е точка).
Това е полярността на сигнала AV. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 19:03 Заглавие: |
|
|
Г-н Филипов е прав в случая(както почти винаги). Точно въпросният бит 2.7, дето не се изобразява(защото е точката, а тя не е свързана) беше проблема! Аз го сменях, но явно четен брой пъти,което ми изигра лоша шега. Установено е веч правилното ниво на ТВ и всичко е наред! Благодарности пак на всички! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
|