| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 10:47 Заглавие: LG-ЗАХРАНВАНЕ |
|
|
Здравеите колеги.Мисля си с тоя форум ще вземем да се изхаилазим. Малко затегне с някое изделие и хоп на другата маса-кво ще го борим те го знаят няма да се хабим я.Асега на проблема. елементарно захранване със STR S 5707.Чува се леко цъкане като при товар от вторичната страна,но товар няма .Въпреки,че го измерих,откачих краиният транзистор и закачих лампа.във другите вторични вериги също нямя късо.Има оптрон, но тои не е обратна връзка,а се управлява от стенбаи.От първичната страна смених електролитите,измерих всички съпротивления,като наблегнах на омовите.ценер малък транзистор всичко здраво.СМЕНИХ И STR-a.все това цъкане. дали що е краят на седмицата или и новият естер е менте;/ама пък да се държи точно като стария/ ЗА ИМПУЛСЕН ТРАФ НЕ МИ СЕ МИСЛИ.ДАИТЕ НЯКОЯ ИДЕЯ В ПОНЕДЕЛНИК ДА ГО ОПРАЗКАМ ЗА 15 МИН  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 11:20 Заглавие: |
|
|
zapochni ot nachalo
imash element s defekt v parvichnata chas na zahranvaneto(C;R;D)
Пиши на кирилица _________________ Утрото е по мъдро от вечерта. |
|
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 11:24 Заглавие: |
|
|
| Точно зад радиатора на STRа има електролит/не си спомням каква стойност е/.Той не се вижда много добре и създава доста проблеми!! |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 14:01 Заглавие: |
|
|
Добре е да провериш и резисторите над 100кома.
Не каза каде работиш сега  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 15:16 Заглавие: |
|
|
| Между ребрата на радиатора на STR-a има едно кондензаторче 4,7/50 много съхне вчера имах едно Златно око с този дефект.В файлообменника му има схемата шаси MC64B.Успех! |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 17:41 Заглавие: |
|
|
| смени високоволтовото кондензаторче в колектора на STR. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 22:18 Заглавие: |
|
|
Галов,работя още на старото място.Но вървя към приключване. Приемам само телевизори,които видимо ми харесват.С една дума БУШОНДЖИЯ .Така до края на февруари,пък после ще видим.Но наемите тука в София са доста солени,а аз досега работех на 55м2. Сега за захранването;сменил съм и посоченият електролит виж високоволтовият не съм го сменявал,а видимо не е изпушил.Надявам се в понеделник да хвана дефекта и ще докладвам БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕИСТВИЕТО. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
днес дефекта се предаде,излезе елементарен. Беше пробил кондензатора над диода за +В 470 п.ф./1000в.Но на уреда не показваше късо. после като го разгледах се видя,че е пукнат. Е такъв дефект мога да Ви пожелая даже цял телевизор  |
|
|
 |
|