| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:38 Заглавие: Funai TV 2000A MK6 -тръгва, но на AV (решено) |
|
|
В началото нищо особено - както очаквах повреда в захранването. Малко ме учуди, че повредата се състои в прекъснало съпротивление от запускащата верига R515 (120 kOm) (доста Funai съм правил, на такава повреда не бях попадал). Малко по- късно с леко учудване установих, че явно отдавна, друг е сменял и другото съпротивление в тая верига - за мен това е пък съвсем необичайно, но след това всичко заработи и пробвах малко, след което го сглобих. Донесен е без дистанционно. След това видях, че винаги тръгва след включване с мрежовия ключ, в положение stby и след натискане на бутон тръгва, но на AV - това не ме учуди много, мисля, че някои екземпляри от тоя модел го правят. Намерих обаче дистанционно и всичко действа ОК, с изключение на нещо което е важно и затова реших да питам - оказа се че след спиране с дистанционното, след това пускането с дист. е проблем - с бутоните на ТВ не е проблем, но с дист. е. Освен това отново тръгва на AV и трябва да натискаш и за да заработи на канал - това вече не е никак добре според мен. Понеже не ми се отваря точно сега, реших да се консултирам във форума, някой колега да каже към процесор ли отиват нещата. Благодаря на отговорилите. _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Вто Юли 22, 2008 22:27; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:46 Заглавие: |
|
|
Пробвай да смениш оптрона. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:49 Заглавие: |
|
|
Не ми прилича да е оптрон - регулира се отлично и захранването си държи точно - и в работен режим и в StBy. Освен това повече ме притеснява пускането с дистанционното - ефекта, че трудно тръгва и то на AV. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:53 Заглавие: |
|
|
Записал съм си,че когато не се запуска с дист.се сменя оптрона,значи съм го правил.А за AV не съм сигурен,но мисля,че беше памет. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:53 Заглавие: |
|
|
Смени паметта _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:58 Заглавие: |
|
|
И аз съм за памет  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:00 Заглавие: |
|
|
Ще го отварям пак и след повторния ремонт ще пиша.  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:28 Заглавие: |
|
|
шанс 90% памет и 10% процесор _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:36 Заглавие: |
|
|
Памет,скоро имаше такава тема но не можах да я намеря  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:48 Заглавие: |
|
|
Нормално е да не можеш да я намериш-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=36345
Ето я темата!
Пример за това как се оформя тема.
Със заглавие-
Плесната в раздел-
Марката е писана така-
А модела така (на кирилица)-
Ша я намери търсачката ама на кукуво лято.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|