Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Радйоуправление на реле.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
audiofen
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 1:45    Заглавие: Радйоуправление на реле. Отговорете с цитат

Здравейте търся някаква схема на радйоуправление на реле. Тези който намерих в интернет не ми харесаха. Можете ли да ми помогнете с някаква схема, обаче да не използва скъпите радиомодули, който се запояват като хибридни платки. Мислех си за радиомодул от децка количка, обаче така и не намерих подходящ. Целта е следната. Когато се подаде сигнал релето да щракне, когато сигнала изчесне релето да се върне в първото си състояние. Може и да е с пик контролер. Когато получи сигнал релето да щракне и да се върне пак когато е получило отново сигнал за малко. Няма значение дали естотата ще е кодирана или не. Smile Само ще ви помоля да е някаква, която сте сигурни, че работи и няма проблем с пускането, че правих едни но не тръгнаха. А сигнала няма значение на каква честота е. Става въпрос за разстояние около 50 100м. Smile

Exclamation Arrow Пиши като хората де Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Иди до конрад Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 17:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Отиваш в близкия магазин от типя на метро/практикер и т.н. и си вземаш безжичен званец за входната врата!Помолваш ги да ти отворят предавателя(бутона в случая) и гледаш дали има пав филтър на 433МХз!Метален като аспиринче на размери и пише 433 на него,гледаш дали има един чип с 16 или колко бяха крачета не помня..И вземаш него!Защото има сега някакви варианти с по 3 транзистора и някакъв кварц като за часовник ама нямат грам кодировка което е недопостимо!Аз ползвам масово такива у-ва само им слагам евентуално по някой друг транзистор за усилване на предавателя и по 1 транзистор по схема обща база с ЛЦ филтри на входа за 433МХз за по висика чуствителност както и по стабилна работа на приемника(приемника е от типа свръхрегенативен както някой ги наричат с един транзистор който играе ролята на всички неоходими възли за един приемник) но като няма предусилвателно звено независимо с какво усилване е не достатъчно стабилен + по една външна антенка!Макар, че за твоита цел дори е идеален.От количките с дистанционно масово са на 27МХз,35 или 40-49 и доста от тях нямат кодиране,което те съвтвам да не го пренебрегваш!В заключение да кажа, че ползвам такива линкове от години на по 600метра и съм нямал никакви проблеми но напоследък се орентирам към хибридните модули..15лв бройката какво му плащаш?А званеца е някъде там пак....

P.s. И незабравяй каквото и да направиш.... от схемите да им подаваш стабилизирано и добре филтрирано захранване!И по възможност екранировка на викочестотните звена!
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2008 2:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй като няколко човека ме питаха за това как става мода и като цяло за безжичните званци....Днеска т.е. то вече почти 04.. значи вчера купих от метро един за 13лева като го отворих и неможех да повярвам, имаше си кодер-енкодер... на приемника имаше 2 транзистора вместо един както ги правеха преди..99% беше смд монтаж и като цяло за цената си просто нямаше равен и излиза много по евтино от колкото да си купиш 2 хибридни модула имам предвит приемник-предавател 433MHz.Тия дни като съм по свободен ще пусна снимки на оргинала и после моднат вариант за по голям обхват!Надявам се да помога на хората който се интересуват от това.... Idea
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети