| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 16:14 Заглавие: |
|
|
Пиша чак сега, понеже имах други задължения. GOSHO май се оказа нещо като лош пророк - премерих някои съпротивления по ТХО-то и с изненада установих, че между "лалето" (HV) и извода, означен като GR (и запоен към "маса") има съпротивление само 3 kOm! То наистина, че по схемата на ТХО-то е дадено там съпротивление, но стойността ми се вижда твърде ниска, или греша. А за съжаление, такова ТХО май е на висока цена. Някой има ли представа намира ли се това ТХО? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 16:19 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | То наистина, че по схемата на ТХО-то е дадено там съпротивление, |
Нещо май бъркаш.Не си струва инвестицията за тхо, хората взеха да ги изхвърлят тези монитори. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 16:50 Заглавие: |
|
|
Не споря, че може да бъркам, базирам се на тая част от схемата:
Според нея между високоволтовия извод и "маса" има резистор, вграден в самото ТХО. Иначе за инвестицията е така... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 18:17 Заглавие: |
|
|
Възможно е да има съпротивление но трябва да е много мегаомово,тия килооми  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 18:32 Заглавие: |
|
|
Според мен кондерчето е дало фира  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 14:42 Заглавие: |
|
|
Да, точно тоя ВВ кондер беше основната причина. Приложих метода от руския линк, дето ми прати GOSHO и стана. Още не съм го пробвал продължително време, но 15 мин. работеше без забележки. Довечера повече. Така, че закривам темата. Благодаря на всички колеги.
P.S. Само да допълня - ТХО-то го "оправих" като извъртях с дрелка извода към "маса" на пробилия кондензатор и залях с едно двукомпонентно лепило (като епоксидна смола нещо). След втвърдяването, монтирах, пуснах и работи час-два, след което започнаха да се чуват съвсем леки, но забележими на слух искрици, но иначе си работеше без проблем. Реших обаче да оправя докрай нещата и пак отворих. Пробих още навътре кондензатора и залях тоя път с топло лепило (имам предвид ония силиконови пръчки, дето се топят със специалните за целта "пистолети"). Резултата определено е по- добър. Мисля, че тоя път ще държи стабилно. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|