| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 18:54 Заглавие: |
|
|
Така. Според питащия е изгоряло захранването на дежурния режим. Не е ли редно да се почне от там, но вече от към самата платка. Да видим най-напред какви са напреженията на Q51 и Q90. Логично е да не е процесора, защото той не се захранва без системата да е преминала през ресет, което пък от своя страна означава, че няма да има напрежения на въпросния "трифазен шим", дори ако е напълно изправен. Давайте да мислим логично, защото по долу има тема вече 4 страници. _________________ skype grisha7557 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 20:23 Заглавие: |
|
|
Цялото дежурно на чипсета се е изпържило от прекрасното захранване.
Цитирам върти вентилаторите и не спира при задържане на бутона (а това е интегрирана функция в чипсета и не се влияе от никакви биоси и транзистори).
И 20 страници да се изпишат това дъно няма да тръгне без смяна на чипсета.
За мен е донор! |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 22:04 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | Цялото дежурно на чипсета се е изпържило от прекрасното захранване.
Цитирам върти вентилаторите и не спира при задържане на бутона (а това е интегрирана функция в чипсета и не се влияе от никакви биоси и транзистори)....... |
Колкото и да е жалко и замен е така.... _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 6:23 Заглавие: |
|
|
Почвам да се отчайвам. joro66, ти погледна ли какъв е чипсета и как така завърта вентилатора пък не се спира. Това означава ,че се пуска (така поне е написал питащия), което пък от своя страна значи, че тази система работи. Освен това, точно при тази платка, тази верига се намира в I0 контролера. Имам въпрос: защо ги събирате тези постове? Не се заяждам, просто ми е любопитно. Много лесно обявявате платките за донори. Ако ми се развали компютъра със сигурност няма да го донеса при някой от вас. _________________ skype grisha7557 |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 8:51 Заглавие: |
|
|
И на мен ми мина през акъла че може да е от ИТЕ-то, но не знам какъв е съсътава на дъното. На снимката не се вижда. Наистина на някой дъна включването е от там. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 12:22 Заглавие: |
|
|
Добре, ето как можете да разберете дали минава ресет. Поставяте системата в дежурен режим и мерите на 1 крак на куплунг IDE, ако като пуснете захранването с бутона PW-ON на този крак се появят 5 волта(c много малко закъснение) то ресета е наред. _________________ skype grisha7557 |
|
|
 |
venc_i Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 16:39 Заглавие: |
|
|
| това означава да извадя зеления кабел,иначе неможе,пали |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 17:45 Заглавие: |
|
|
venc_i на български съм го написал, какво не е ясно, какъв зелен кабел, какви пет евро. Напиши в Google "IDE pinout" и ще видиш за какво става въпрос. Я кажи как пускаш платката? Какво точно правиш? _________________ skype grisha7557 |
|
|
 |
venc_i Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 18:14 Заглавие: |
|
|
включвам големия куплунг без всякакви платки,памети,SATA и IDE -та само с процесор и захранването тръгва не се налага аз да го стартиам,но и не се гаси със задържане на POWER,затова реших че единствения начин да го вкл.дъното и мрежата без да пали е като извадя зеления кабел от куплунга
така го разбирам дежурен режим
А това върху което съм се вторачил все още е че на този трифазен регулатор няма управление.и съортветно няма нищо на изхода.
Последната промяна е направена от venc_i на Чет Юли 24, 2008 20:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 18:24 Заглавие: |
|
|
grishan
Дежурното отива ли към чипсета или ще спориш че не отива?
Прочети внимателно предния пост. |
|
|
 |
|