| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikoli4 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 22:12 Заглавие: Как да започна |
|
|
Колеги или по-скоро бъдещи колеги (надявам се) установих че имам доста сериозни интереси към електрониката и ел. обзавеждането. Уча именно това и смятам че е крайно време (може би дори късно) да навляза малко по- навътре в нещата но не знам как точно тъй като в университета всичко е твърде теоритично, а аз лично искам да започна да виждам разултатите от моя труд. та моята молба е към всички ако могата да ме насочат с какво да поставя началото. изтеглих си няколко книжки и ще започна да ги чета но ако някой ми прати една съвсем проста схемичка която да мога да си изработя в къщи и ми обясни съвсем просто каква е тя и за какво служи ще сам мн благодарен. още веднъж благодаря.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 0:10 Заглавие: Re: Как да започна |
|
|
Kaто изядеш книги от типа на "основи на електротехниката" ама така, че на сън да ги пееш.После си набавяш инструменти , чаркови, схеми.Много свободно време и нерви и почваш да трупаш практика която е много много важна!Аз лично повече на нея наблягам но трябва и теориика и е наи добре 1 во от нея да почнеш.Успех! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 7:48 Заглавие: |
|
|
Намери си "Промишлена електроника" - преди около 10 години беше учебник за техникумите- там има доста теория и схемички. Автори не помня- представлява лилаво- виолетова книжка меки корици без картинки, само със заглавие. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:52 Заглавие: |
|
|
Аз почнах с крушка и батерия.После звънчев траф и няколко диода.После и кондензатор сложх, а после изгорих уреда на татко .
т.е. Почни от елементарното:Закона на Ом и захранвания(без импулсни)
После може един мултивиибратор да стегнеш. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 18:27 Заглавие: |
|
|
Постави си цел.
След като си в университета, значи се очаква да имаш някаква минимална теоретична база. .... Всъщност кой курс си и коя специалност?
Трябва да хванеш някаква идея, която ще ти е интересно да осъществиш и да е МАЛКО НАД възможностите ти. Ако е много - ще удариш "на камък", ако не е над - не се развиваш. Успех
Имай предвид че в университетското образование чак в трети курс започваш да навързваш "пъзела", така че да можеш да почнеш нещо да проектираш. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|