Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с дъно Albatron PX865PE

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivanveltchev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 24, 2008 22:53    Заглавие: Проблем с дъно Albatron PX865PE Отговорете с цитат

Днес си пускам компютъра и той почва да зарежда и изведнъж престава и угасва почти всичко, само остават да въртят всички вентилатори /на процесора, видеото, захранването и на кутията/ и свети лампичката power на кутията, но нищо друго не работи. След малко компютъра пак се рестартира и тръгва да зарежда и стига до някъде и пак същото. По случайност в нас имах един друг компютър със същото дъно само че Pro версията, и това дъно го сложих на моя компютър и той тръгна без проблем. Поне установих че моето дъно нещо дъни работата, а не е нещо друго. Някой дали може да изкаже мнение защо може да се получава така с това рестартиране постоянно и въртене само на вентилаторите като угасне. Имам 1 кондензатор който леко се е издул и се намира при РАМ-а, дали може от него да става така с дъното. И някой може ли да ми каже къде мога да го занеса дъното и да го видят и ако могат да го оправят че трябва иначе да търся на старо такова.

Exclamation Arrow Коригирай си заглавието съгласно правилата на форума Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Goofy
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: plovdiv

МнениеПуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Като начало смени кондензатора който е надут.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не можеш да се справиш сам Виж някой от колегите от София да ти смени кондензаторите.
Върнете се в началото
mihal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец

МнениеПуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж и кондензаторите в захранването,обикновено те са причина да се скапят кондензаторите на дъното Very Happy
Върнете се в началото
ivanveltchev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако някой може да каже сервиз в София, където да занеса дъното за да ми сменят кондензатора и да погледнат дъното, че повечето компютърни фирми не им се занимава със стари дъна да се занимават?
Захранването е на Fortron 350W няма и година и си мисля, че няма проблем с него.

Последната промяна е направена от ivanveltchev на Пет Юли 25, 2008 8:44; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mihal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец

МнениеПуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:43    Заглавие: Отговорете с цитат

прати ми го по еконт Laughing ,ще ти струва само транспорта Razz Laughing

п.п. и ко като е фортрон...в момента имам един разглобен с надути кондензатори,бил му спрял вентилатора и прегрял само ,че е 300вата,все пак и него виж Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети