| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2005 20:07 Заглавие: Hihi |
|
|
| bombataa написа: | | am sq go narpavih no kato dam na purvo kra4e kam masa i po4va da bram4i.. kato izmerih to purvo kra4e dava +12volta kam masa ? |
Tykmo si misleh che si me razbral
1 krache ne go davash na masa a slagash 22k trimer potenciometyr kym masa i regulirash ot tam izhodnoto naprejenie
Пиши на Кирилица |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
бомбата Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 11:14 Заглавие: |
|
|
| ами да де слагам тример и почва да брамчи и изходното напрежение е 2волта и кат върта несе променя. тримера ми е от 0 до 44к свалих го от усилвател тфа за осилването дали е от тва . |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 19:55 Заглавие: |
|
|
ами без много да споря ви казвам че един трансформатор с 10 в променливо и як селенов изправител са най готиното (и издръжливо зарядно) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 22:56 Заглавие: Hm |
|
|
| бомбата написа: | | ами да де слагам тример и почва да брамчи и изходното напрежение е 2волта и кат върта несе променя. тримера ми е от 0 до 44к свалих го от усилвател тфа за осилването дали е от тва . |
Siguren li si che si go slojil na 1 i masa ?  |
|
|
 |
bombataa Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
ami kato gledam shemata f ediniq krai ima edin 4op > i purvoto lqvo
awe neznam kak da go obqsna ako moje nqkakfa snimka da mi dadesh i shte ti kaja dali e taka |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 17:00 Заглавие: |
|
|
| kd 503 написа: | | ами без много да споря ви казвам че един трансформатор с 10 в променливо и як селенов изправител са най готиното (и издръжливо зарядно) |
Господа експерти иалагате се!!Става дума за автомобилен акумолатор.За да се зареди правилно му е нужен постоянен ток 8-10% от капацитета му.И съответно напрежение 14-16 волта в зависимост от фазата на заряд.Ка к ще стане това с 10 волтов траф не ми е ясно. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 18:00 Заглавие: хм... кой се излага |
|
|
Стойчо, 10 Волта ефективни са 14,2 максимум......
Една идейка бях срещнал някъде, но не се сещам къде....
в първичната на трафа се слага опитно подбрана крушка последователно
А вторичната си е обикновен изправител... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 18:18 Заглавие: |
|
|
| Само ,че ни трябват 15 ефективни а не амплитудни и на селена като паднат1.7-2,1.Та трафа трябва да е поне 18 волта.Аз съм правил зарядно с 18 волтов траф силициев грец и последоватекно вързана лампа от фар за "ИЖ Юпитер 2" ..6 волта 50 вата,става чудесно. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 22:19 Заглавие: |
|
|
[quote="Stoy40"][quote="kd 503"]ами без много да споря ви казвам че един трансформатор с 10 в променливо и як селенов изправител са най готиното (и издръжливо зарядно)[/quote]
Господа експерти иалагате се!!Става дума за автомобилен акумолатор.За да се зареди правилно му е нужен постоянен ток 8-10% от капацитета му.И съответно напрежение 14-16 волта в зависимост от фазата на заряд.Ка к ще стане това с 10 волтов траф не ми е ясно.[/quote]
ами наистина не съм пояснил но това не е супер зарядно а просто нещо от сорта на зарядно за екстремни ситуаций разбира се тока трябва да се ограничи с някой дебело съпротивление или лампа
но като цяло повечето съвремени автомобили имат много надеждни и качествени системи за заряд и това което аз предлагам е малко инцидентно (все пак съм уточнил че не е май якото )  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
|