| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 14:41 Заглавие: CROWN chassis 11AK30A4 опит за "летене" |
|
|
Паднал е в/у предната си част,от има,няма- половин метър.
Възстановил съм спуканата част от платката/пистите,касаеха само локалните бутони/.Презапоих профилактично,всичко около по- тежките елементи/ТХО,ИТ,радиаторите и всичко вурху тях и пр.../.
Това,което прави е да НЕ се стартира-да кажем веднъж на 10 пъти.В тези моменти,високото тръгва за момент и ST-BY.От вчера съм се закьорил с лупата да търся още спукани пътечки/голяма част от тях са като косъм/ и лоши спойки...Огъвах платката на всякъде.
Знам,че трудно може да ми се помогне,но ако някой иска-да пробва. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 14:48 Заглавие: |
|
|
Кварцовите резонатори? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 16:16 Заглавие: |
|
|
Гледай за още спукани писти.Пистите там се пукат точно там където пистата свършва и се разширява образувайки контактната площадка на която вече е запоен елемента.На самата сгъвка.И не винаги се вижда.
Отпреде има един интегрален стабилизатор и един едър електролит 4700мкФ.Както и по други едри и тежки елементи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 17:09 Заглавие: |
|
|
"Едрите" елементи при такава ситуация ги презапойвам,като зачиствам част от пътечката в близост до островчето и съединявам.Но май има и съпътстваща повреда.Електолита на В+ го смених и след това обърнах внимание,че е "подсилван" радиатора на изходния за ТХО.Явно е имало защо.
Сега радиатора е с темп.-около "телесната"... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 10:02 Заглавие: |
|
|
Той за това е ударен в земята  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
Аз борих един такъв телевизор 2 дена неуспешно, просто не ми останаха повече нерви и го върнах... По-късно едни колеги са намерили прекъснати писти на много нелогично място - до бутоните от предния панел. Проблема му беше че не винаги "ръбовете" на картината бяха на правилните места и нямаше звук... Проблема може да е нявсякъде, така че хващаш един маркер, уреда в позиция "бийп" и започваш да търсиш от всяка точка до съседната прекъснато... Проверените ги цапваш с маркера за да не се проверяват втори път... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 0:53 Заглавие: |
|
|
| Според мен по-лесно ще хванеш повредата, ако разделиш ТВ-то на функционални блокове и не се съобразяваш с падането. Вдигни първо двете съпр. към I2C-шините на STV2248C и виж при появата на дефекта дали спира захранването(8-те волта) или спира само H-out на STV-то? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 18:06 Заглавие: |
|
|
За да не "виси" темата-вчера го сдадох и до сега оплаквания няма.Преди това работи 2-3 дни тук,и не показа "характер".Дано да му е това.
Закривам темата,и благодаря за съветите! |
|
|
 |
|