Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схемата на Светорегулатор от Млад Конструктор
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявяй грешно съм написал.Но пробата беше както ми казахте.На платката.Наистина разлика нямаше.Запоих го на мястото на ключа на платката затова съм се изразил грешно.Да пробвам да го запоя още по близо почти до крачето на пика и ще пиша.а изгарянето не е от поялник защото поялника ми е 40 вата и не е заземен а и пика не се чете затова съм сигурен че е той.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2008 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой би ли предложил какво да добавя между процесора и симистора за да не натоварвам толкова схемата защото може да гори и от това че черпя много голям ток от проц. и не издържа.Първоначалво идеята ми беше да направя схемата със отделно захранване за да не ми взима от напрежението 40 волта резервирани за захранване на процесолра тъи като лампите ми светят по слабо и се чувства как трепкат.Някой ако има идей за модификации на схемата да сподели нещо .Бях намерил в нета една със отделно захр.Пуснах си специално за целта и 0 до ключа ама някакъв чужденец продава сорса само няма го Безплатно.Маи ще екпериментирам с тази схима докато е направя надеждна ама не знам кога ще стане.Надявам се на вашата помощ
Благодаря ви

http://www.ivica-novakovic.from.hr/Lightdimmer-eng.htm#dimmer-smd
този линк с тази схема по надеждна ли ви изглежда.Поне ги нямя тези 40 волта за захр. понеже си има отдилна нула захранване.Когато пробвах с този TIC206 уж по малка консумация за да спася пика и като го натоварих с 2.5 ампера направо залепна така както е .без да регулира. и пак сложих BТ136.Та ви питам дали си заслужава да го порачвам от този тип там или е по зле според вас

или пък да направя както съм променил на картинката.не знам дали ще стане но и не искам да изгарям нищо наново затова се допитвам първо до вас

http://mcu-bg.com/mcu_site/exchange/ir_regulator_shema_528.gif

Последната промяна е направена от kukata на Пон Юли 28, 2008 7:26; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 6:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Направих няколко броя от този регулатор и повторяемостта според мен е малка.При мен се получава една нестабилност в момента склед включване-лампата започва да трепти доста силно.Това спира след минути,когато триакът позагрее леко.Опитвах с различни триаци,но ефект нула.Сега ,по-точно през зимата,като включа лампата,задържам леко ,за да мина в режим плавно регулиране и по тоя начин спирам трептенето.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 23:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де толкова хора сме го пробвали това.толкова една свястна разработка или подобна схема не намерих.Направо много зле се спече работата
Върнете се в началото
pilgrim
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: wild,wild world

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 9:11    Заглавие: Отговорете с цитат

пробвал съм подобна схема с инфрадатчика RPM676-CBR-1
работещ на 38 килохерца, закупен от "комет".
на изхода директно поставих кондензатор 1 микрофарад, електролитен към маса- съвсем близко до датчика. Схемата заработи без смущения.
Впоследствие комет внесоха друга партида със същоТо означение но се оказа, че ROHM са променили схемата вътрешно.
последното го казвам относно ниската повтаряемост на няколкото регулатора, които е направил колегата един пост по- горе.
пробвай и ти с кондензатора.
Върнете се в началото
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 23:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Странни работи стават с тая схема.Напоследък съм малко зает но ще екпериментирам и ще пиша.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети