| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 10:35 Заглавие: TV Sony KV-29C3D,chassis AE4 - смущения в картината. |
|
|
| ТВ-то е на отдалечено място и се каня да ходя там.Качвам снимка на смущенията които се появяват в картината,прати ми ги собственика.Смущенията се появяват произволно - при пускане щом захапе цял ден си ги има,друг път при пускане сутрин ги няма и цял ден си кара без да се появяват,значи както си тръгне така си кара цял ден.Линиите са симетрични,диагонално наклонени,като на малката картинка ги няма.Та искам само да питам,дали е някакъв типичен дефект и дали някой се е борил с това,за да съм подготвен,като ида да копам на точното място. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 11:44 Заглавие: |
|
|
Спойки в цифровия блок,най-вероятно около паметите на поле.
Трябва да видиш точно как е-това шаси доколкото си спомням имаше версии и с една памет на поле и с повече...може и самите памети да са...електролити в блока също.
Това не е дефект който се отстранява в дома на клиента и съм песемист че с подобно нещо можеш да се справиш "на място"-кажи му до го докара или по-добре ако не иска-не се захващай е моя съвет. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 12:15 Заглавие: |
|
|
Според мен това може и да не е дефект .Понякога на тоя модел това смущение се получава когато сигнала е слаб или по силен /от кабела/.Мисля че тоя модел имаше в менюто си "Демонстрация"Пусни го и виж какво прави.Виж и по ниска какво прави ,ако пак е така тогава го рови. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 15:49 Заглавие: |
|
|
Гледам, че в PIP прозореца няма смущения. Преди 5-6 месеца се борих с такъв дефект. Излезнаха спойки в цифровата платка. По скоро лоша спойка на една съпротивителна сборка с 8 крака, в която никога не се вгледах. За да работя спокойно изведох блока навън с гъвкави проводници. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 7:46 Заглавие: |
|
|
| В режим "Демонстрация" няма забележки,превключен по ниска честота без сигнал - пак има смущения.Благодаря за съветите на всички,явно ще трябва сандъка да дойде при мен,може и да се окаже загубено време. |
|
|
 |
|