Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

BEKO шаси 12.6 захранване
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Веско Хаджийски
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 15:12    Заглавие: BEKO шаси 12.6 захранване Отговорете с цитат

Телевизора е след посещени на мълния.
Първоначално беше изгорял само предпазителя . след това установих че, е пробил диода D 607 ( и товари захранването) процесора , транзистора Т 401 и индикаторния диод Д 401( беше сцепен на две ).
След като смених дефектните елементи и включих захранването. телевизора работи ( с леко намален хоризонтален размер) за около
40 сек., и минава в дежурен режим.И тук направих грешка Embarassed
Замених електролитите в захранването С 611 и С 615, но при монтажа съм обърнал (+-). понеже плюса е отбелязан с характерния репер за минуса , и се получи така че изгоря ключовия транзистор Т 601 -
2SK 2750, който се управлява от TDA 16846.
Въпросът ми е какъв е най подходящ транзистор на мястото на 2SK 2750- имам в склада 2sk2996. HFP 4N60, SSS4N60 2SK 2545 а какява е ролята на кондензатора С 633 10 нано между 4 и 9 краче на тда-то

в скайпа veskotv
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
digital
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 15:47    Заглавие: Отговорете с цитат

С 633 е софт старт, иначе може да сложиш 2sk2545
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 18:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Все още ли не си установил,че си за процесор?Клиента ще го плаща ли.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Веско Хаджийски
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 19:14    Заглавие: BEKO шаси 12.6 захранване Отговорете с цитат

Клиента вече си плати , и му доставих нов процесор от "Петров-електроникс" ( плати за процесора + доставка) , сменил съм също и епрома - смд - 24С08А. Преди да направя гафа с електролитите
( може да се случи на всеки ), захранването работеше, но както писах в предния пост- с намален хоризонтален размер, и след около 40 сек. работа - спира. Бях решил да сменя всички електролитив захранването , включително и във вторичните вериги - това ще направя утре. За мен ще бъде интересно защо горят полеваците .
или от дефектен елемент в захранването , или от транзистори менте.

в скайпа veskotv
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми е интересно в тези 40 секунди докато работи има ли нормален сигнал,ОСД и командвува ли се от дистанцията.А полеваците горят защото просто трябва да се сложи такъв какъвто е да ден по схема или пълен аналог нементак.Същото важи и за чипа.
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Слагай там какъвто и да е полевак 4-6А 600-800 волта.Само без BUZ че са бавни кочините и изнервят обстановката(не ме убивайте с камъни,не ги харесвам).По-скоро ме притеснява вторичния ефект,който описваш.Я пусни търсачката,имаше наскоро една тема за процесори без запис.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Веско Хаджийски
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 18:07    Заглавие: BEKO шаси 12.6 захранване Отговорете с цитат

След дълги и финансово неизгодни проби, захранването заработи нормално . Оказа се че най подходящ полевак от тези които имах и каквито имаше в магазина това е
CCOP4NB80, a 40 секундната работа се оказа в неподходящо подбран диод D607( сега работи добре с UF5408).
Но излезе нов проблем - вертикалният р-р е намален с около 1.5 см отгоре и отдолу и надписите на менюто са в червен цвят.
Влязох в сервизното , но в него няма опция за размера по вертикали.
откъде мога да го коригирам Rolling Eyes

в скайпа veskotv
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако трябва да се оправи менюто-нова NN5198. А в сервизен режим натискай цветните бутони, и ще видиш размера по вертикал.
maro71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Наприч

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 11:16    Заглавие: отговор Отговорете с цитат

точно така цветните бутони,след това нагласях на вертикала и настроиваш правих го преди 2 дни
Върнете се в началото
Веско Хаджийски
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 04, 2008 8:29    Заглавие: BEKO шаси 12.6 захранване Отговорете с цитат

Благодаря Mitachi, стана с цветните бутони. Корегирах размера , стана и без смяна на NN5198 K.Остана само проблема с светещото в червено меню ( а би трябвало да е зелено). Rolling Eyes

в скайпа veskotv
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети