Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дситанционно с 6 и нагоре команди

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 10:45    Заглавие: Дситанционно с 6 и нагоре команди Отговорете с цитат

Давайте акъл, че нещо съм офлайн. Трябва ми някакво готово дистанционно с вид като дистанционно за аларма с минимум 4 команди и приемник с релейни изходи към него. Радио или инфрачервено е без значение, като нещо май предпочитам инфрачервеното. Върши работа и аларма за кола, която мога да и програмирам функциите.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не държиш чак толкова на външния вид на Практикер съм гледал нещо такова което да управлява няколко контакта.
Предполагам че не само там се продава но сега не мога да кажа производител.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sbirov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж тук какво предлагат http://alarmenisistemi.com/produkti.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 7:56    Заглавие: Отговорете с цитат

В конрад съм виждал дистанционно с 8 бутона да управлява 4 контакта- около 20 лева мисля беше.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

ако ти се занимава с пик процесори свиркай ще го напраим
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Занимава ми се! Къде да свиркам. Искам обаче да уточня, че компетенцията ми се изчерпва с хардуера. За софтуер няма ресурс. Иначе, кутийки, капачки, тва, онова ... абе съвсем като фирмено може да стане и то говорим за количества, ако разработката е читава. Естествено ако тръгнат продажби говорим и за пари.

По отношение на дистанционните за контакти не реагирах, защото това чудо ще трябва да отключва кола за 20+К лева и не става всеки който си купи от конрад дистанционно за 20 кинта да е нейният пореден собственик.

Идеята е да може бутоните да са свободно програмируеми и да могат да се програмират и комбинации от няколко последователни натискания. Например

Команда отключи/свали
Команда лява врата

или

Команда отключи/свали
Команда десен прозорец

или

Команда заключи/вдигни
Команда всичко

и т.н.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам готово с 8 бутона On/Off-на бутон с 2 пик процесора ако се изнамери качествен излъчвател хваща над 10метра!Кодирано е като има възможност за надграждане т.е. повече бутони!
Ако те устроива това...аз ти програмирам чиповете и ти ги пращам с то другото е фасулска работа...
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Прати кратко описание на краката на пика. Кое къде и как за да вляза в ориентация. Или някаква полусхема. На ЛС ми кажи цена за комплект чипове за да мога да си направя сметката. Не е точно това което искам, но ако цената ме устройва ще дискутираме разширяването на идеята. Целта е маската на последователностите да се задава във външен еепром за да може всеки да си го програмира по свое желание. Т.е. имаш 8 (примерно) свободно програмируеми бутона, като всяка последователност да командва едно или няколко от общо осемте релета на изхода на приемника. Релетата да са с обратна връзка по изпъление. Имам предвид ти си подал последователност от бутони. Командата е приета. Реле 3, 5 и 8 са сработили. Всяко от тях се задържа до отработване на командата и сигнал от изпълнителния механизъм. При таймаут - бибитка. Времето за таймаут за всяко, естествено, пак в еепрома.

Абе сървър с една дума.

Горе-долу това е. Ще прецизирам изискванията ако вече не си се отказал и не си си казал "Що ли съм луд та се обадих?" Wink

Аааа ... и най-важното което забравих. Ако устройството ти по една или друга причина се сдуха, отваряне ще има само с щангата и то бая трудно!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети