| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Pifcho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 18:11 Заглавие: Какъв климатик да купя? |
|
|
значи... аз много не разбирам, но доколкото разбрах задължително е да е инверторен, а не конвенционален нали
така?
Помещенията, който ще се отопляват са 2 стаи и хол. Предполагам, че ще трябва по 1 климатик на помещение?
А те са съответно - 38, 44 и 70 куб.м. с перфектна вътрешна и външна изолация от по 4см. фибран както на всички
външни стени, така и на пода и тавана. Дограмите са нови ПВЦ. Демек опаковал съм се здраво!
При това положение какви климатици като мощност ми трябват, не питам за марка ами мощност. Благодаря
предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 18:21 Заглавие: |
|
|
А бе от парите зависи всичко!Ако не си притеснен-ДАЙКИН,ФУДЖИЦУ,ПАНАСОНИК,ДЖЕНЕРАЛ ИЛЕКТРИК....За HITACHI само ще кажа,че в завода наслагаха такива и са пълна скръб!Аз у дома съм с ОСАКА и вече 4 години нямам проблеми.Та питай портфейла какво ще каже  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Pifcho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 18:26 Заглавие: |
|
|
| абе приятел, ти изобщо прочете ли ми поста |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 18:32 Заглавие: |
|
|
12-ска Инвертор!Ако ти се дават пари вземи осака.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 19:31 Заглавие: |
|
|
А бе приятел,нали питаш какъв Колкото до мощността,иди в магазина и питай там.Защото ако не се съобразиш с тях,в гаранционната карта могат да пишат,че монтираният климатик не отговаря за даденото помещение.Нали се сещаш при един евентуален проблем че ще те направят на луд? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Pifcho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 19:49 Заглавие: |
|
|
"какви климатици като мощност ми трябват, не питам за марка ами мощност." но както и да е.
Който е по-наясно, моля да отговори. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 20:46 Заглавие: |
|
|
| А знаеш ли колко още данни трябва да дадеш за да искаш нужната информация? Като например колко е средноденонощната температура в местото където живееш? Нито те знаем от къде си нито що си (може да си от Петрич, а може и от Видин,Самоков, Бургас). И какво изложение имат стаите? И колко часа е слънчевото греене през различните месеци на годината? И на кой етаж си? Има ли живущи над под около теб? И още сума ти работи които трябва да се знаят за да се изчисли необходимата мощност за климатизатора. Ама това се учи 5 години в университета за да стане както трябва отоплението, не така на око както практикуват повечето. И какво си опаковал с тоя фибран - тухла, панел, итонг? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 21:30 Заглавие: |
|
|
А аз си посипвам главата с пепел....Главата,защото коса не остана И ще трябва да ходя за нови очила  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Pifcho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 23:37 Заглавие: |
|
|
аз исках на око да ми кажете горе-долу, защото няма кой да си губи времето по форумите да ми изчислява климатици, но щом искате ето още данни освен горните:
София
панелка
1ви етаж
северо-западно изложение
само съседа отгоре топли |
|
|
 |
|