|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 17:59 Заглавие: До гуша , от майстори. |
|
|
Може ли да питам?
Когато ви донесат нещо ама много ус..но,
има ли някакъв механизъм за рекламация към майсторите, които са се опитвали да поправят апарата, а само са нанесли допълнителни щети.
И след като отделих цял следобяд да въстановявам глупости съм много ядосан.
Ако го накарам да отиде при техника който е ремонтирал автокасетофона , и му е е..л майката , ще има ли някаъв резултат(примерно да си плати reset чипа който е изхвърлил и на негово място е сложил някакъв транзистор и още куп други).
Въпреки че вече работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 18:29 Заглавие: |
|
|
Моралното удовлетворение от това, че си оправил нещо което друг не е могъл, едва ли е утеха за финансовата и несъстоятелност.След поредица от подобни победи разбираш, че тези които сменят наред и ако не тръгне го връщат, са победителите на пазара.
Последната промяна е направена от fikret на Нед Авг 03, 2008 21:25; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
През колкото "сервиза" е минал, по толкова умножавам. И 30 лв. авансово за запознаване с обстановката. Иначе не става. Защото съм имал случаи с издъхнал кинескоп, а някой "колега" му е опънал и шасито или поне 100Hz блок, път върви и чакай след 2 -3 дни копане да стигнеш до кинескопа. А въпросния отворко вече е напред 100 лв, които ги е взел по най-лесния начин от замяна на блок.
Напоследък стигам до извода изделие под 100 лв. да не приемам в сервиза. Изключение може би за някое захранване на видео/DVD или разкодиране на касетофон и евентуално само крайно стъпало. Иначе му предлагам друг примерно за 40 лв. или пак за толкова да си купува ново DVD. Оптика да сменям ли? Да не ме е ебал лудия? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 20:03 Заглавие: Re: До гуша , от майстори. |
|
|
| Комбинатор написа: |
има ли някакъв механизъм за рекламация към майсторите, които са се опитвали да поправят апарата, а само са нанесли допълнителни щети.
. |
Да има такава институция ,зависи кой пита.Ако е клиента би трябвало да е КЗП/Комисия за защита на потребителите/.Ако пита майстора то това е -Арменския поп.И в двата случая и двете институции вършат една и съща работа. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 20:39 Заглавие: |
|
|
<До гуша , от майстори.>
Ти:никога ли не си правил грешки,и всичко е ставало от раз при теб.
Е,може и така да е,но всеки в бранша има такива случаи,и не е коректно да го набиваме на колегите.
Клиента може да е,Бог,-но винаги вината е в него! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 20:51 Заглавие: |
|
|
| Код: | | Моралното удовлетворение от това, че си оправил нещо което друг не е могъл |
Или е сметнал че за изгубеното време за ремонта, ще прихване повече от нещо по лесно
| Код: | | През колкото "сервиза" е минал, по толкова умножавам. |
Да ама за моя труд не получавам и една стотинка.
Чипа така и така не може да се намери, сменил съм го с един резистор и кондензатор.
А е идвал и усилвател, с грижливо загънати свалените елементи и описано , кое от каде е свалено ,,,, е това е нещо друго''''.
Проблема е че го е взел, разбира се за труда ще му се заплати,
но много мърляво е постъпил спрямо апарата.
'' Ей нищо не става от този буклук" - е тва не е отговор.
Ама вече ми мина, и не ми се разправя.
1. за 10 минути се намира схема. SONY XR-U500_U700 (в монитор.ру).
2. за 15 минути се разглобява .
3. за 1 час или 1,1/2 се влиза в схемата и се намират елементите
и се проверяват захранвания ........ за 2 часа без да си даваш зор. |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 21:10 Заглавие: |
|
|
<Моралното удовлетворение от това, че си оправил нещо което друг не е могъл>
Радвам се за теб,но когато утре този клиент ти изпрати друг клиент със забатачен уред ,и ти не можеш да го отремонтираш,ще ти се реве.Защото от гледна точка на клиента-всички сме един дол дренки така,че не бързай да скачаш на колегата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 21:39 Заглавие: |
|
|
И при мен се е случвало някога.
Помня че прецаках един моторолски процесор пина IRQ вътрешната стабилизация на 9V.... но се извиних казах че грешката е моя (взех напрежението преди резистора 2к), и човека си избра друг касетофон и си отиде.
Пукал съм конескоп.... съответно го заменям (много лесно се пукат около шииката , изсъска за 5 секунди).
Като си се захванал с нещо върши го като хората и си носи отговорноста.
Сега например подменям за моя сметка около 30 устройства
заради един силикон дето съм лепил платките, и за 3 месеца окисли пътечките, имам вече 3 върнати за ремонт с един и същи дефект.
Тъпия силикон е разял лаковото покритие и окислил медта,
прибирам си цялата серия и давам нови платки, даже и на тези дето не са се оплакали. Но клиента няма вина за това. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 21:42 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Чипа така и така не може да се намери, |
В комет и Футурел ресет чипове бол и в sot23 и в други корпуси ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 21:44 Заглавие: |
|
|
Трябва да предвиди и някакъв процент загуби.
Аз например ако системката е 5лв. материали умножавам по 10
т.е. 1000% печалба. съответно мога да подменя без проблеми всичко. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|