| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 15:33 Заглавие: Тв-Panasonic-TC14S1RCP-изключва периодично-решено! |
|
|
Захранването е с str51402--след като поработи 10-15 минути започва да се изключва и включва моментално--най вече на рекламите--при по ярка картина,явно не "държи на ток",смених стр-а ,но ефекта е същия.,също и оптрона и електролитните кондензатори.съпротивленията са здрави,отдолу на платката има два smd транзистора и те са здрави.когато изключи на с814 напрежението от 103 волта става 0 и после пак веднага се възстановява.Имал ли е някой такъв проблем?.процесор--MN152811TBS,видео--TDA8362
Последната промяна е направена от ivan76 на Пет Авг 08, 2008 8:18; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 16:16 Заглавие: |
|
|
И като светне повече да не би и да поразмазва картината??? _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 16:23 Заглавие: |
|
|
не не се забелязва кинескопа да окъсява или размазва-но сега забелязах че не регулира контраст--графиката се движи но контраста не се променя--стои на 2.6 волта на 13 крак на процесора и е на максимум--възможно е да окъсява кинескопа при по светли детайли---сега съм разпоил крака на процесора и с едно съпротивление към маса съм намалил малко контраста--ще видя какво ще стане
Последната промяна е направена от ivan76 на Чет Авг 07, 2008 16:36; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
NORDIK Опитен потребител

Регистриран на: 14 Сеп 2004 Мнения: 308 Местожителство: гр.Костенец
|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 16:35 Заглавие: |
|
|
| Имаш ли процесор.........дефектен е. |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 17:46 Заглавие: |
|
|
Преди време имах същия проблем с гасненето на един Grundig оказа се едни ниско омни съпротивления в захранването в моя случаи бяха по 0.36 ома при теб не занм колко са.Виш дали захранването държи на товар,
пробваи с крушка и ако не сменяи съпротивлението то ще е едно според мен окуло 0.56 ома и би трябвало да има е едно което е 100 ома. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
| Bengata написа: | | Преди време имах същия проблем с гасненето на един Grundig........... |
Защо сравнявате близки ефекти на коренно различни изделия със съвсем други схемни решения.В случея едва ли ще помогнеш с поста си на колегата. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 18:43 Заглавие: |
|
|
| NORDIK написа: | | Имаш ли процесор.........дефектен е. |
Имал сам го същия проблем.....
MN152811TBS _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 18:54 Заглавие: |
|
|
Имал съм подобен проблем с ПАНАСОНИК и проблема се оказа съпротивление
220 к или 270к в АВL веригата. В момента ровя за схемата. Там съм го отбелязал.Ако е намеря ще е изпратя _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 19:54 Заглавие: |
|
|
До тук не прочетох да са направени измервания.Съветите са горе долу същите ,смени това смени онова.А трябва да бъде премери това ,премери онова.Заради това ето тук са дали как този телевизор сам си прави тест
http://elchip.narod.ru/Service.htm
Учудвам се че до тук никой не е написал да се презапише памета  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 20:51 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | и с едно съпротивление към маса съм намалил малко контраста--ще видя какво ще стане |
Хайде да изчакаме,да каже какво е станало.
| Цитат: | | Учудвам се че до тук никой не е написал да се презапише памета |
А Фишев  |
|
|
 |
|